Τρίτη 26 Μαρτίου 2013

Διώτης: Γνώριζαν για την αξιοποίηση της λίστας οι Παπανδρέου και Μπίκας

Ο πρώην πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου και ο πρώην επικεφαλής της ΕΥΠ Κώστας Μπίκας είχαν ενημέρωση για την «αξιοποίησή» της λίστας Λαγκάρντ, όπως προκύπτει από τους διαλόγους μέσω email που έδωσε στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής ο πρώην ...........


επικεφαλής του ΣΔΟΕ Ιωάννης Διώτης.
Ο πρώην πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου και ο πρώην επικεφαλής της ΕΥΠ Κώστας Μπίκας είχαν ενημέρωση για την «αξιοποίησή» της λίστας Λαγκάρντ, όπως προκύπτει από τους διαλόγους μέσω email που έδωσε στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής ο πρώην επικεφαλής του ΣΔΟΕ Ιωάννης Διώτης. Οι διάλογοι φέρεται να πραγματοποιήθηκαν μεταξύ του Γιώργου Παπακωνσταντίνου και του ιδίου μια ημέρα πριν ο κ. Διώτης προχωρήσει στην αντιγραφή του usb.

Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Μπίκας είχε δηλώσει πως είχε ενημερωθεί για το θέμα από τον ξένο τύπο, ενώ με τα έως σήμερα στοιχεία ο κ. Παπανδρέου είχε ενημερωθεί μόνο για την πρόθεση της ελληνικής πλευράς να ζητήσει τη λίστα, αλλά και για την έλευση του υλικού από τις γαλλικές αρχές.

Επίσης σύμφωνα με πληροφορίες ο κ. Διώτης συγκεκριμενοποίησε πως το στικάκι το έλαβε περίπου 2 ημέρες πριν την σχετική αλληλογραφία, όταν ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου είχε μετακομίσει πλέον στο υπουργείο Περιβάλλοντος.

Όλα τα μηνύματα φαίνεται να ανταλλάσσονται στις 7 Ιουλίου του 2011. Ο κ. Διώτης ευχαριστεί τον πρώην υπουργό για κάποια πρόσκληση σε εκδήλωση στην οποία δεν μπόρεσε να πάει. Μεταξύ άλλων, όμως ο κ. Παπακωνσταντίνου αναφέρει :

Γ. Παπακωνσταντίνου : «Πήρες το στικάκι που σου έστειλα;
Ι. Διώτης : «Ναι το έλαβα δεν έχω προλάβει να κάνω αναγνώριση του περιεχομένου. Δεν είμαι δα και ο καλύτερος σ' αυτά! Ηδη έχουμε συζητήσεις (με τον Κώστα) για να προχωρήσουμε στη διερεύνηση και περαιτέρω επεξεργασία. Έχει γίνει επεξεργασία;»
Γ. Παπακωνσταντίνου: «Ποιόν Κώστα; Ναι είχα δώσει στον Γιάννη Καπ να ψάξει καμία 30αρια. Επίσης σου θυμίζω το άλλο θέμα που έχει πάει στην εισαγγελία»
Ι. Διώτης: «Τον Μπίκα μου είπε ότι μιλήσατε και μίλησε με τον Πρωθ. Αύριο θα δω τον Κώστα»
Ι. Διώτης: «Το άλλο το παρακολουθώ»
Γ. Παπακωνσταντίνου: «Ναι μιλήσαμε. Του είπα ότι έχεις τα στοιχεία. Το άλλο αργεί και αυτό με κάνει αναρωτιέμαι…»

Στο μεταξύ, νέα παράταση μέχρι τις 15 Απριλίου των εργασιών της Προανακριτικής Επιτροπής που διερευνά την υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ, θα ζητήσουν – σύμφωνα με πληροφορίες - τα μέλη της.
skai

Δεν υπάρχουν σχόλια: