Πέμπτη 21 Μαρτίου 2013

Μείωση στα δημοτικά τέλη και στα τέλη ύδρευσης ζητάει ο Κωτσοβός


Μείωση στα δημοτικά τέλη και τα τέλη ύδρευσης ζητάει ο Σ.Κωτσοβός με επιστολή του στον δήμαρχο Άργους-Μυκηνών Δ.Καμπόσο.Επίσης προτείνει απλές και ουσιαστικές λύσεις που στόχο έχουν την ευαισθητοποίηση των δημοτών για την ανακύκλωση."Είναι καιρός να κάνουμε απλά και χρήσιμα πράγματα.Το όφελος & η πρόοδος του δημότη, είναι για μας μοναδικός στόχος" τονίζει χαρακτηριστικά ................


στην επιστολή του.

Προς τον
Δήμαρχο Άργους -Μυκηνών
Άργος 20/3/2013
κ. Δήμαρχε,


Διανύουμε πραγματικά δύσκολες στιγμές εθνικά και κοινωνικά . Η καθημερινότητα βαραίνει συνεχώς στις πλάτες των δημοτών και προσπαθεί να στηρίζει ο ενας τον άλλο ηθικά και υλικά για να να ξεφύγει από τη μέγγενη της ανέχειας και του άγχους. Ο Δήμος που οφείλει να είναι παρών στις στιγμές αυτές εκτός από τις γνωστές κοινωνικές του παροχές που στοχεύουν σε συγκεκριμένες ομάδες , μπορεί και πρέπει να παρέμβει γενικώτερα στο μέγιστο δυνατό φάσμα της χειμάζουσας κοινωνίας.Τα μηνύματα από τους όμορους Δήμους ήδη δόθηκαν.

Με αποφάσεις των δημοτικών τους συμβουλίων τόσο το Ναύπλιο όσο και η Κόρινθος προχώρησαν σε μειώσεις των δημοτικών τελών όσο και των τιμολογίων ύδρευσης αποχέτευσης σε ποσοστά που ωφελούν από λίγο έως πολύ τον μέσο δημότη. Η ΕΥΔΑΠ που διαχειρίζεται την ύδρευση/αποχέτευση πάνω απο το 50% του ελληνικού πληθυσμού προχωρά σε μειώσεις. Το ίδιο αναμένεται να γίνει και σ΄αλλους δήμους της περιοχής. Ο Δήμος Καλαμάτας προχώρησε σε δελεαστικές αποφάσεις/προτάσεις μείωσης των δημοτικών τελών, σε όποιον αποφασίσει να κάνει στο σπίτι του κομποστοποίηση των οργανικών απορριμμάτων, ενώ αντίθετα σ΄όποιον αφήνει σε πεζοδρόμια ή δρόμους τα κλαριά και ό,τι άλλο απομείνει μετά την περιποίηση του κήπου ή του οικοπέδου του θα πληρώνει τσουχτερά πρόστιμα. Επιτυγχάνει μ΄αυτό δύο στόχους, αφ΄ενός ευαισθητοποιεί για την ανακύκλωση και αφ΄ετέρου ωφελεί τους δημότες.

Ετσι όλοι λίγο πολύ ενεργούν ουσιαστικά και ωφέλιμα για την κοινωνία τους, με κινήσεις απλές, εύκολες , αποδοτικές.
Η μείωση των δημοτικών τελών και των τελών ύδρευσης/αποχέτευσης φαντάζει πλέον και στον δικό μας Δήμο επιτακτική.
Ειδικά για τον μέσο δημότη, εκείνον δηλ. της μέσης ιδιοκτησίας και κατανάλωσης. Είναι υποχρέωση η συνδρομή αυτή του Δήμου στους δημότες του, τέτοια εποχή. Μπορούμε και πρέπει να το κάνουμε άμεσα.
Την εξειδίκευση των περιπτώσεων και τα ποσοστά μπορούμε να τα δούμε με μια απλή διαπαραταξιακή σύσκεψη, αρκεί να έχουμε κοινούς στόχους.

Αναφορικά τώρα με την απλή ανακύκλωση χαρτιού κλπ δυστυχώς είμαστε από τους τελευταίους αν όχι ο τελευταίος Δήμος στην Πελοπόννησο ,που δεν έχει ενταχθεί σε οργανωμένο σύστημα ανακύκλωσης, μια διαδικασία απαραίτητη όσο ποτέ για την δημιουργία περιβαλλοντικού πολιτισμού.

Και εδώ οι εξελίξεις δεν μπορουν να περιμένουν, οι διαδικασίες είναι απλές και ουσιαστικά αδάπανες για τον Δήμο.
Μπορούμε και πρέπει να ενεργήσουμε και εδώ άμεσα. Ανακύκλωση στον Δήμο μας ΤΩΡΑ! ΕΙΝΑΙ ΚΑΙΡΟΣ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΑΠΛΑ & ΧΡΗΣΙΜΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ.
Εμείς είμαστε πρόθυμοι να συμμετάσχουμε σε κάθε διαδικασία για να υλοποιήσουμε όλα αυτά. Το όφελος & η πρόοδος του δημότη, είναι για μας μοναδικός στόχος.
Με κινήσεις απλές, γρήγορες και ουσιαστικές. Περιμένουμε τις δικές σας ενέργειες .

ΣΩΤΗΡΗΣ ΚΩΤΣΟΒΟΣ
Δημ. Σύμβουλος Αργους-Μυκηνών
Επικεφαλής παράταξης
«ΠΡΟΤΑΣΗ ΕΛΠΙΔΑΣ»

Δεν υπάρχουν σχόλια: