Τετάρτη, 20 Μαρτίου 2013

Αστυνομική έρευνα στο σπίτι της Κριστίν Λαγκάρντ στο Παρίσι

Το σπίτι της γενικής διευθύντριας του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου Κριστίν Λαγκάρντ στο Παρίσι, στο πλαίσιο της έρευνας για την πώληση της εταιρείας αθλητικών ειδών Adidas στην τράπεζα Crédit Lyonnais, ερεύνησε την Τετάρτη η γαλλική αστυνομία. «Η κυρία Λαγκάρντ δεν έχει να κρύψει τίποτα», δήλωσε ο ............


δικηγόρος της, Ιβ Ρεπικέ: «Η έρευνα αυτή θα βοηθήσει στην αποκάλυψη της αλήθειας η οποία θα συμβάλει στο να απαλλαχθεί η πελάτισσά μου από την κατηγορία της διάπραξης οποιουδήποτε αδικήματος».

Η Λαγκάρντ, η οποία ήταν υπουργός Οικονομικών της Γαλλίας μεταξύ 2007-2011 μέχρι το διορισμό της στο ΔΝΤ, είχε επιλέξει να προσφύγει στη διαιτησία για να τερματίσει την αντιδικία μεταξύ της τράπεζας και του επιχειρηματία Μπερνάρ Ταπί. Η υπόθεση έληξε με διακανονισμό, τον Ιούλιο του 2008, όταν η τράπεζα κλήθηκε να καταβάλει αποζημίωση ύψους 285 εκατομμυρίων ευρώ στον Γάλλο επιχειρηματία.

Οι γαλλικές αρχές προσπαθούν να διαπιστώσουν εάν η Λαγκάρντ ενήργησε παράνομα όταν ενέκρινε τον διακανονισμό. Έρευνες έχουν γίνει επίσης στο σπίτι και στο γραφείο του πρώην γενικού γραμματέα της γαλλικής προεδρίας Κλοντ Γκεάν, στο σπίτι του Ταπί και σε εκείνο του Στεφάν Ρισάρ, του διευθυντή του γραφείου της Λαγκάρντ την εποχή των υπό εξέταση γεγονότων.
ert

Δεν υπάρχουν σχόλια:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...