Τρίτη 12 Μαρτίου 2013

Γ. ΜΑΝΙΑΤΗΣ - ΣΤΗΡΙΞΗ ΣΤΑ ΘΕΜΑΤΑ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ‏

Ο Γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ, Γιάννης Μανιάτης και η Κοινοβουλευτική Εκπρόσωπος, Εύη Χριστοφιλοπούλου, σε συνέχεια προηγούμενης συνάντησης με την Ομοσπονδία των εργαζομένων, συναντήθηκαν με υπηρεσιακούς παράγοντες του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού , με αρμοδιότητα ..........


σε θέματα Πολιτισμού.

Συζητήθηκε η εναλλακτική πρόταση του Υπουργείου για τον νέο Οργανισμό, σε ό,τι αφορά τα ζητήματα οικονομικής διαχείρισης και ανθρωπίνου δυναμικού στον Πολιτισμό. Διαπιστώθηκε σύγκλιση απόψεων για την ανάγκη διακριτής αντιμετώπισης των αρμοδιοτήτων πολιτισμού, λόγω της ιδιαίτερης φύσης του και της εθνικής του σημασίας.

Η εναλλακτική πρόταση του Yπουργείου, που έχει τη σύμφωνη γνώμη των εργαζομένων, πληροί την δέσμευση για ύπαρξη ενιαίου προϋπολογισμού σε επίπεδο Υπουργείου και για μείωση των υπηρεσιακών δομών. Μπορεί και πρέπει, λοιπόν, να υιοθετηθεί αφού επιπλέον διατηρεί την διακριτή και ενιαία μεταχείριση των αρμοδιοτήτων Πολιτισμού, που είναι απαραίτητη για την ανάπτυξη του τομέα αυτού, από τους νευραλγικότερους για την κοινωνική και οικονομική ανάκαμψη της χώρας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: