Τετάρτη, 27 Μαρτίου 2013

Εως τις 10 Απριλίου η ταυτοποίηση των ΑΦΜ και ΑΜΚΑ στις συντάξεις

Την ολοκλήρωση της διαδικασίας ταυτοποίησης Αριθμών Φορολογικού Μητρώου και Μητρώου Κοινωνικής Ασφάλισης (ΑΦΜ και ΑΜΚΑ) στις συντάξεις των ασφαλισμένων τους το αργότερο έως τις 10 Απριλίου ζήτησε από τους φορείς κοινωνικής ασφάλισης ο υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης.Το θέμα τέθηκε κατά τη διάρκεια έκτακτης σύσκεψης ...............


που έγινε χτες στο υπουργείο υπό τον κ. Βρούτση και τον γενικό γραμματέα Κοινωνικής Ασφάλισης Παναγιώτη Κοκκόρη. Στόχος της ηγεσίας του υπουργείου είναι να μικρύνουν ακόμα περισσότερο οι πρόσφατες αποκλίσεις, οι οποίες -σύμφωνα με τα στοιχεία της ΗΔΙΚΑ - έως τις 10 Μαρτίου ήταν: 3,81% του συνόλου των συντάξεων χωρίς ΑΜΚΑ, δηλαδή 176.364 συντάξεις, και 3,46% του συνόλου των συντάξεων χωρίς ΑΦΜ, δηλαδή 152.311 συντάξεις, καθώς και 15.882 συντάξεις που δεν έχουν ταυτόχρονα ούτε ΑΜΚΑ ούτε ΑΦΜ.
Σύμφωνα με προηγούμενη απόφαση του υπουργού Εργασίας, από τις 29 Μαρτίου αναστέλλεται η καταβολή της σύνταξης για όσους δεν διαθέτουν ταυτοχρόνως ΑΜΚΑ και ΑΦΜ και από τις 29 Απριλίου αναστέλλεται η σύνταξη για όσους δεν διαθέτουν έναν από τους δυο αριθμούς. Το κάθε Ταμείο ξεχωριστά θα ειδοποιήσει εγκαίρως τους ασφαλισμένους του ότι δεν υπάρχει είτε το ΑΜΚΑ είτε το ΑΦΜ, ώστε να αποφευχθεί η προσωρινή αναστολή των συντάξεων.
tanea

Δεν υπάρχουν σχόλια:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...