Σάββατο 23 Φεβρουαρίου 2013

Στην τελική ευθεία για τις κάλπες η Κύπρος

Με την λήξη της διακαναλικής συζήτησης, μεταξύ των υποψηφίων Νίκου Αναστασιάδη, προέδρου του ΔΗΣΥ, και του Σταύρου Μαλά, που υποστηρίζεται από το ΑΚΕΛ, ολοκληρώνεται τα μεσάνυχτα η προεκλογική εκστρατεία, ενόψει του δεύτερου γύρου των προεδρικών εκλογών της Κυριακής, από τις οποίες θα αναδειχθεί ο...........


 έβδομος πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Η τελευταία διακαναλική αναμέτρηση, όπως και οι προηγούμενες, φιλοξενείται στο ΡΙΚ, με όλα τα ζητήματα να τίθενται επί τάπητος.

Πριν από την συζήτηση ο Στ. Μαλάς δήλωσε ότι ο κυπριακός λαός σε λιγότερο από 48 ώρες θα κληθεί να αποφασίσει για την τύχη του για τις επόμενες δεκαετίες. «Θέλω να καλέσω όλο τον κυπριακό λαό, ανεξαρτήτως ηλικίας και οικονομικής κατάστασης να ακούσει και να κρίνει απόψε και να αποφασίσει. Όλοι πρέπει να συμμετέχουν στις επόμενες προεδρικές εκλογές, η Δημοκρατία δεν λειτουργεί για ορισμένους, λειτουργεί για όλους και όλοι πρέπει να αποφασίσουν για το μέλλον όλων και όχι μερικών», είπε.

Ο Ν. Αναστασιάδης δήλωσε ότι αυτό που απαιτείται είναι η μεγίστη δυνατή ενότητα, η συστράτευση όλων για τα αντιμετωπίσουμε τα μεγάλα και κρίσιμα θέματα που θα έχουμε μπροστά μας.

Πρώτιστα, είπε, της οικονομίας και βεβαίως τα υπόλοιπα θέματα όπως, το κυπριακό και οι θεσμικές αλλά και οι ριζοσπαστικές αλλαγές που πρέπει να γίνουν έτσι ώστε να αποκτήσουμε ένα σύγχρονο δημιουργικό κράτος.«Ταυτόχρονα θα ήθελα να καλέσω όλους να ασκήσουν το δικαίωμά τους έχοντας κατά νου το εθνικό καλό και όχι τις όποιες πικρίες που μπορεί να έχουν δημιουργηθεί την περίοδο της προεκλογικής περιόδου. Η ευθύνη για τη νέα εποχή είναι και ευθύνη στον καθένα», κατέληξε
kathimerini

Δεν υπάρχουν σχόλια: