Σάββατο 20 Οκτωβρίου 2012

Περικυκλωμένο το Estelle έξω από τη Γάζα

Εξω από το λιμάνι της Γάζας βρίσκεται, περικυκλωμένο από ισραηλινά σκάφη το ιστιοφόρο «Estelle». Στο σκάφος βρίσκονται πέντε Έλληνες, μεταξύ των οποίων και δύο βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ.

Σύμφωνα με πληροφορίες οι ακτιβιστές από το Estelle είχαν επαφή με το ισραηλινό πολεμικό ναυτικό και δήλωσαν στις ισραηλινές αρχές ότι επιθυμούν ειρήνη............


 και δικαιοσύνη.

Σύμφωνα με μέσα κοινωνικής δικτύωσης αυτήν την ώρα το Estelle δέχεται επέμβαση από Ισραηλινούς.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, το πλοίο περικυκλώθηκε από έξι έως εννέα ισραηλινά πολεμικά πλοία και ένοπλοι άνδρες με μάσκες εισέβαλαν σε αυτό

Το Ισραήλ έχει ξεκαθαρίσει πως δεν πρόκειται να επιτρέψει την προσέγγισήη του ιστιοφόρου στο λιμάνι της Γάζας.
Στο Estelle επιβαίνουν κοινοβουλευτικοί εκπρόσωποι από τη Σουηδία, τη Νορβηγία και την Ισπανία, καθώς και πολίτες από τη Φιλανδία, τη Σουηδία, τη Νορβηγία, την Ισπανία, την Ιταλία και τον Καναδά, και τρεις πολίτες του Ισραήλ.

Υπενθυμίζεται ότι το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών πριν από λίγες ημέρες εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία προέτρεπε τους Έλληνες πολίτες να μη συμμετάσχουν στην αποστολή.

Το φιλανδικό πλοίο ξεκίνησε από την Ουμέα της Σουηδίας και βρίσκεται στο τελικό στάδιο της αποστολής του, αποπλέοντας από το λιμάνι της Νάπολης, ωστόσο το Ισραήλ έχει ήδη προειδοποιήσει ότι δεν πρόκειται να επιτρέψει τον κατάπλου του στη Γάζα.

Η Ελληνική Πρωτοβουλία «Ένα Καράβι για τη Γάζα» δηλώνει ότι την προσπάθεια του Estelle υποστηρίζουν, εκτός από την ίδια, και «δεκάδες μέλη του Ελληνικού Κοινοβουλίου με την υπογραφή τους, φορείς με ψηφίσματα, αλλά και ο ελληνικός λαός που παραδοσιακά στέκεται στο πλευρό των αγωνιζόμενων Παλαιστινίων». Στην αποστολή παίρνουν επίσης μέρος και βουλευτές από τη Νορβηγία, τη Σουηδία και την Ισπανία.

Δεν υπάρχουν σχόλια: