Πέμπτη 20 Σεπτεμβρίου 2012

Σκληραίνουν τη στάση τους για τις περικοπές οι δικαστές

Βαθαίνει το ρήγμα των δικαστών με την κυβέρνηση ενόψει των περικοπών που έχουν εξαγγελθεί. Διακοπή των συνεδριάσεων των ποινικών και πολιτικών δικαστηρίων μέχρι τις 6 Οκτωβρίου 2012 (σ.σ.: αρχικά είχε αποφασιστεί μέχρι αύριο) και αλλαγή της άσκησης των καθηκόντων τους σε περίπτωση ψήφισης των επίμαχων περικοπών είναι δύο από τις προτάσεις που θα πέσουν στο τραπέζι ..............


της έκτακτης γενικής συνέλευσης της Ενωσης Δικαστών και Εισαγγελέων, που έχει προγραμματιστεί για το Σάββατο το πρωί.

Αν οι προτάσεις αυτές πάρουν την ψήφο εμπιστοσύνης των δικαστών, τότε οι συνέπειες στον χρόνο απονομής της δικαιοσύνης, που κατά κοινή ομολογία βρίσκεται στα όρια της αρνησιδικίας, θα είναι ακόμα μεγαλύτερες. Από την πλευρά της η πρόεδρος της Ενωσης Δικαστών και Εισαγγελέων Βασιλική Θάνου-Χριστοφίλου, υπερασπιζόμενη τις δικαστικές κινητοποιήσεις, απάντησε στον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελο Βενιζέλο αρνούμενη ότι οι διακοπές των συνεδριάσεων συνιστούν μορφή απεργίας, που απαγορεύεται ρητά από το Σύνταγμα. «Παρόμοιες δηλώσεις δημιουργούν ευλόγως την εντύπωση ότι η κυβέρνηση θεωρεί ότι εκείνη μεν δικαιούται κατά περίπτωση και κατά τρόπο αυθαίρετο να παραβιάζει το Σύνταγμα, καθώς και ότι ουδείς δικαιούται να αντιδρά», απάντησε η κ. Θάνου-Χριστοφίλου.
tanea

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Μπα τί έγινε τώρα; Δεν είναι συνταγματικό το μνημόνιο ; Δεν είναι σύννομες οι περικοπές μισθών και συντάξεων λόγω της εξαιρετικά κρίσιμης κατάστασης ; Και γιατί όλα αυτά ; Μα γιατί κόβονται και οι δικοί τους μισθοί. Δεν μπορούν λέει η κα πρόεδρος να ζήσουν αξιοπρεπώς με 3500 ευρώ και βάλε. Βλέπετε η δική της αξιοπρέπεια είναι λιγάκι ακριβότερη απο τη δική μας αξιοπρέπεια. Εμείς είναι εύκολο να είμαστε αξιοπρεπείς με 500 και 600 ευρώ αλλά η κα πρόεδρος δυσκολεύεται με τα 3500 ευρώ και πάνω. Αμ το επιχείρημα ότι πρέπει να παίρνουν πολλά λεφτά και να μην κόβονται οι μισθοί τους την ώρα που το σύμπαν καταρρέει για να μην υποκύπτουν σε πειρασμούς και ανοίγουν λίγο τα ματάκια της δικαιοσύνης και χάνει την τύφλα της. Είναι δηλαδή της θεωρίας ότι όλοι έχουν την τιμή τους και αυτοί κοστίζουν γύρω στα 5000 ευρώ το μήνα. Δηλαδή όποιος του στάξει καμιά καταστόρα χιλιάρικα την παίρνει την τιμή τους (τέτοια ποσά τα διαθέτουν άνετα οι έμποροι ναρκωτικών και οι άνθρωποι της νύχτας και γενικώς οι μαφιόζοι). Αλλά δεν θα τα πάρουν γιατί είναι κλέφτες οι δικαστές. Όχι!!! για την αξιοπρέπειά τους μόνο(όπως έλεγε και η διαφήμιση "όχι για μένα για την κακομοίρα τη μάνα μου")
Ουστ κοπρίτες.