Πέμπτη 17 Νοεμβρίου 2011

Τρεις ξεχωριστές πορείες για την επέτειο του Πολυτεχνείου!

Ένταση σημειώθηκε λίγο μετά τις 16:00 έξω από την αμερικανική πρεσβεία, όταν έφτασαν τα μέλη της ΠΑΣΠ με την αιματοβαμμένη σημαία του Πολυτεχνείου. Η αστυνομία προχώρησε μάλιστα..........


και σε 20 προσαγωγές.

Η φοιτητική παράταξη του ΠΑΣΟΚ, συνοδεία ισχυρών αστυνομικών δυνάμεων και κόβοντας δρόμνο από στενά και μέσα από την πλατεία Κάνιγγος, παρέκαμψε το κεντρικό σώμα της πορείας και βγήκε μπροστά, φτάνοντας μέχρι την αμερικανική πρεσβεία.

Την ίδια ώρα, το κεντρικό σώμα της πορείας βρισκόταν σε διαπραγματεύσεις με τις αστυνομικές δυνάμεις στο μπλόκο έξω από το ξενοδοχείο «Μεγάλη Βρετανία», προκειμένου να τους αφήσουν να περάσουν και να ανεβούν τη Βασιλίσσης Σοφίας. Επικεφαλής της πορείας ήταν ο σύλλογος των εξορισθέντων-φυλακισθέντων της περιόδου 1967-1974.

Ταυτόχρονα, με ελιγμό του, το ΚΚΕ μετέθεσε χρονικά την έναρξη της δικής του πορείας για τις 17:00, με αφετηρία την πλατεία Ομονοίας, προκειμένου να μην υπάρξουν... δυσάρεστες συναντήσεις με αναρχικούς και αντιεξουσιαστές.

Τελικά, η πορεία πέρασε μπροστά προς τη Βουλή με χιλιάδες διαδηλωτές και έφτασε μέχρι το Χίλτον, ενώ οι ισχυρές δυνάμεις της αστυνομίας, που βρίσκονταν παρατεταγμένες στην οδό Βασιλέως Γεωργίου, μπροστά από το ξενοδοχείο «Μεγάλη Βρετανία», αποσύρθηκαν.

Περί τις 5 το απόγευμα, ωστόσο, οι αστυνομικές δυνάμεις έκαναν περιορισμένη χρήση χημικών ενάντια στους αναρχικούς, έξω από τη Βουλή. Οι αντιεξουσιαστές, από την πλευρά τους, έκαναν ρίψη μολότοφ προς τους αστυνομικούς.

Κλειστές ήταν η Πατησίων από την Αλεξάνδρας έως την Ομόνοια, η Βασ. Σοφίας από το Χίλτον, η Σταδίου, η Βασ. Αμαλίας από την Ξενοφώντος, η Πειραιώς από την Ιερά Οδό, η Σόλωνος από την Ιπποκράτους και η Αθηνάς από την Σοφοκλέους.

Κλειστοί είναι και οι σταθμοί του Μέτρο «Σύνταγμα» και «Πανεπιστήμιο», ενώ αναμένεται να κλείνουν οι σταθμοί «Ευαγγελισμός» και «Μέγαρο Μουσικής».
protothema

Δεν υπάρχουν σχόλια: