Δευτέρα 12 Σεπτεμβρίου 2011

Μετωπική σύγκρουση ταξί - κυβέρνησης

48ωρη απεργία από σήμερα και απειλές κατά βουλευτών από τους ιδιοκτήτες

Για την τελική αναμέτρησή τους με την κυβέρνηση ετοιμάζονται οι ιδιοκτήτες ταξί που άρχισαν από τις 5 το πρωί νέα 48ωρη ..........


απεργία σε όλη τη χώρα, ενώ προκαλούν διατυπώνοντας ευθείες απειλές κατά των βουλευτών που θα ψηφίσουν το νομοσχέδιο του υπουργείου Μεταφορών για την απελευθέρωση του επαγγέλματος!
«Οι βουλευτές που θα ψηφίσουν αυτό το τερατούργημα δεν θα βγουν από τη Βουλή» ήταν χαρακτηριστικά τα λόγια του προέδρου της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενώσεων Ιδιοκτητών - Αυτοκινητιστών Ταξί και Αγοραίων (ΠΟΕΙΑΤΑ) Θ. Λυμπερόπουλου στην επεισοδιακή συγκέντρωση των ιδιοκτητών ταξί στη Θεσσαλονίκη.
Την απόφαση για την 48ωρη απεργία η οποία λήγει στις 5 το πρωί της Τετάρτης οι ιδιοκτήτες ταξί την έλαβαν στη διάρκεια της μεγάλης συγκέντρωσής τους το Σάββατο στο Ιβανώφειο Θεσσαλονίκης. Ωστόσο, οι εκπρόσωποί τους δηλώνουν αποφασισμένοι να συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις τους και τις επόμενες ημέρες καθώς θεωρούν ότι η επιστροφή των αδειών στο Δημόσιο - εφόσον αυτές θα είναι αμεταβίβαστες - αποτελεί κρατικοποίηση της περιουσίας τους.
Για τον λόγο αυτό, αναφέρουν, δεν πρόκειται να πάρουν μέρος στη δημόσια διαβούλευση που άρχισε το υπουργείο Μεταφορών για το σχέδιο απελευθέρωσης του κλάδου και λήγει την ερχόμενη Τετάρτη. Πάντως, ξεκαθάρισαν πως όταν το νομοσχέδιο για τα ταξί φτάσει στη Βουλή, θα την περικυκλώσουν και δεν θα επιτρέψουν την ψήφισή του. «Θα είμαστε συνέχεια έξω από τη Βουλή, όπου θα κατασκηνώσουμε» τόνισε ο ο κ. Λυμπερόπουλος, ο οποίος χρησιμοποίησε ακραία προκλητικές εκφράσεις κατά του υπουργού Μεταφορών Γ. Ραγκούση. Μάλιστα, προέτρεψε τον κλάδο να δώσει «όρκο τιμής», σύμφωνα με τον οποίο «όταν αποφασίσουμε να πεθάνουμε εμείς, θα έχουν πεθάνει και ο Ραγκούσης και η παρέα του»! Δημιουργήθηκε σάλος με αποτέλεσμα αργότερα να σπεύσει για διευκρινίσεις: δεν εννοούσε, όπως ισχυρίσθηκε, τον βιολογικό αλλά τον πολιτικό θάνατο του υπουργού Μεταφορών. Πρόσθεσε δε ότι «ως άνθρωπος δεν μας φταίει τίποτα, γιατί δεν αξίζει και τίποτα»...
Στο μεταξύ, με νέο κύκλο απεργιακών κινητοποιήσεων απειλούν οι εργαζόμενοι στις αστικές συγκοινωνίες της Αθήνας οι οποίοι προσανατολίζονται στη δημιουργία κοινού μετώπου. Οι αποφάσεις για το πρόγραμμα των κινητοποιήσεων στα μέσα μαζικής μεταφοράς αναμένεται να ληφθούν εντός της εβδομάδας. Οι εργαζόμενοι αντιδρούν αφενός στην υπογραφή νέων συλλογικών συμβάσεων και των κανονισμών εργασίας και αφετέρου στις υποχρεωτικές μετατάξεις, οι οποίες έχουν ήδη ξεκινήσει, προκαλώντας σοβαρά προβλήματα στη λειτουργία του ηλεκτρικού σιδηροδρόμου.
tanea

Δεν υπάρχουν σχόλια: