Παρασκευή 9 Σεπτεμβρίου 2011

«Κυνηγοί» χαλκού διέλυσαν το δίκτυο της ΔΕΗ στην Αργολίδα

Οι αλλεπάλληλες διακοπές ρεύματος στην ευρύτερη περιοχή της Αργολίδας τον τελευταίο καιρό, δεν οφείλονταν σε βλάβες της ΔΕΗ αλλά στην δράση μιας πολυπρόσωπης συμμορίας .............


«κυνηγών» χαλκού που είχαν ρημάξει στην κυριολεξία το δίκτυο των μετασχηματιστών της επιχείρησης! Η τιμή του χαλκού έχει ξεπεράσει τα 8.500 δολάρια ανά τόνο και γίνεται πλέον… ανάρπαστος από τους μικροκακοποιούς που δρουν σε όλη την Ελλάδα.

Οι λεηλασίες σε συνολικά 47 (!)μετασχηματιστές, είχαν αναγκάσει την ΔΕΗ να ζητήσει την βοήθεια της Αστυνομίας που από καιρό προσπαθούσε να εντοπίσει τους δράστες. Το μυστήριο λύθηκε όταν οι άνδρες της ΕΛ.ΑΣ. επιχείρησαν να σταματήσουν για έλεγχο δυο αυτοκίνητα, αλλά οι επιβάτες τους επιχείρησαν να διαφύγουν.

Από την καταδίωξη που ακολούθησε, συνελήφθησαν οκτώ από τα εννέα μέλη της σπείρας των αλλοδαπών και στην κατοχή τους βρέθηκαν δυο μετασχηματιστές της Δ.Ε.Η, από τους οποίους είχαν αφαιρέσει το χαλκό. Άλλο ένα μέλος της συμμορίας κατάφερε να διαφύγει και αναζητείται, ενώ οι συνεργοί του οδηγήθηκαν στην εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ναυπλίου.

Όμως, φαίνεται πως οι «κυνηγοί» του χαλκού δεν έχουν ούτε ιερό ούτε όσιο, αφού έφτασαν στο σημείο να κλέψουν ακόμη και την… κολυμπήθρα από εκκλησία της Λάρισας! Την κλοπή διαπίστωσε ο ιερέας του ναού που ενημέρωσε την Αστυνομία και έκανε τη βάφτιση με… εφεδρική κολυμπήθρα!
protothema

Δεν υπάρχουν σχόλια: