Πέμπτη 1 Σεπτεμβρίου 2011

Απορρίπτει συγκυβέρνηση προσωπικοτήτων ο Παπανδρέου

Μιλώντας στο Πολιτικό Συμβούλιο του ΠΑΣΟΚ ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου απέρριψε κατηγορηματικά κάθε ενδεχόμενο συγκυβέρνησης ή κυβέρνησης προσωπικοτήτων.

Xαρακτήρισε «αποπροσανατολιστική» την «προσπάθεια ...........


όσων τώρα επαναφέρουν τη λογική των κυβερνήσεων προσωπικοτήτων κ.λπ.» προσθέτοντας ότι «κάναμε κι εγώ προσωπικά, μία προσπάθεια με τη Νέα Δημοκρατία, μήπως υπάρχει πράγματι μια διάθεση εθνικής συναίνεσης. Η αίσθηση την οποία εγώ εισέπραξα απ' όλη αυτή την προσπάθεια είναι ότι είναι εξαιρετικά κοντόφθαλμη η πολιτική τους, πολύ περιστασιακή και συγκυριακή».

«Αυτό δυστυχώς δεν νομίζω να έχει αλλάξει, παρότι είναι σημαντικό να επιδιώξουμε συγκλίσεις όπως και καλώς τις επιδιώξαμε στο χώρο της παιδείας, αλλά και σε άλλους τομείς. Γιατί όσο ευρύτερη η συναίνεση, τόσο εμπεδώνονται θεσμικά οι αλλαγές αυτές και έχουν και μια διαχρονικότητα πολύ μεγαλύτερη. Δημιουργείται και η πεποίθηση στην ελληνική κοινωνία, ότι λειτουργούμε θεσμικά και όχι ευκαιριακά ή απλώς θεματικά. Από την πλευρά μας, εμείς έχουμε αποδείξει ότι το επιδιώκουμε και, βεβαίως, αυτό θα το συνεχίσουμε» πρόσθεσε ο κ. Παπανδρέου.

Αναφερόμενος, πάντα, στη ΝΔ, ο κ. Παπανδρέου είπε ότι «αυτή τη στιγμή, έχει επιλέξει μια πολύ καθαρή - όπως την βλέπουμε εμείς - τακτική, όχι καλή, αλλά θα έλεγα καθαρή από πλευράς σκοπιμοτήτων. Θέλει την αποτυχία μας, ποντάρει στην αποτυχία μας, ή τουλάχιστον στη φθορά μας."

«Γι' αυτό και είχε οξύνει και θα οξύνει την κριτική και θα αναπαράγει συνεχώς κινδυνολογία, όποτε βλέπει ότι υπάρχουν προβλήματα μπροστά μας, ελπίζοντας ότι δεν θα μπορέσει να «γυρίσει» αυτή η οικονομική κατάσταση ή, εάν γυρίσει, να έχει τέτοια φθορά η παράταξή μας, ώστε να μην χρεωθεί αυτή το οτιδήποτε, ενώ εμείς μόνο τα αρνητικά» πρόσθεσε.

«Η Συνδιάσκεψη του ΠΑΣΟΚ γίνεται για να επιβεβαιώσουμε και να οριοθετήσουμε ξανά και τις αξίες που μας εκφράζουν, τις στοχεύσεις που έχουμε, και την πορεία που ακολουθούμε, αλλά και παράλληλα για να δώσουμε και την οργανωτική ορμή που χρειάζεται. Και το γεγονός ότι υπήρξαν αυτές οι εσωτερικές διαδικασίες όλο αυτό το διάστημα ήταν ένας άθλος και μία πολύ σημαντική κατάκτηση, παρά τις δυσκολίες» υπογράμμισε ο κ. Παπανδρέου.

Ο κ. Παπανδρέου είπε ότι το ΠΑΣΟΚ τα δύο τελευταία χρόνια είναι μπροστά σε πολύ δύσκολες μάχες σε κάθε επίπεδο εντός και εκτός Ελλάδας με πρώτη εκείνη της αντιμετώπισης του προβλήματος του χρέους, των ελλειμμάτων και της αναξιοπιστίας της χώρας, «λόγω των τόσων προβλημάτων που κληρονομήσαμε».
kathimerini

Δεν υπάρχουν σχόλια: