Σάββατο 9 Ιουλίου 2011

Αγανακτισμένοι: Δεν αποχωρούν από την πλατεία

Πλήρως αποφασισμένοι να συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις τους παραμένοντας στην πλατεία Συντάγματος είναι οι «Αγανακτισμένοι».

Εν μέσω πολιτικών δηλώσεων για ...........


αποχώρηση τους από την πλατεία ενόψει της τουριστικής περιόδου που θα κορυφωθεί προς τα τέλη Ιουλίου αλλά και της σημερινής συνάντησης καταστηματαρχών του κέντρου με το δήμαρχο Αθηναίων Γ. Καμίνη, οι «Αγανακτισμένοι» τονίζουν ότι θα φύγουν μόνο όταν αποχωρήσουν μνημόνιο-κυβέρνηση-τρόικα.

Και σήμερα το σκηνικό στο Σύνταγμα είναι γνώριμο με αρκετό κόσμο να βρίσκεται τόσο στην πλατεία όπου πραγματοποιείται γενική συνέλευση όσο και στη λεωφόρο Αμαλίας η οποία έχει κλείσει από νωρίτερα στο ύψος της Βουλής.

Σε πανελλαδικό συντονισμό και προετοιμασία βρίσκεται εδώ και αρκετές ημέρες το κίνημα της πλατείας για το σαββατοκύριακο 9 και 10 Ιουλίου κατά το οποίο σχεδιάζεται να πραγματοποιηθεί η πρώτη πανελλαδική συνέλευση.

«Το Σαββατοκύριακο 9 και 10 Ιουλίου η Λαϊκή Συνέλευση της πλατείας Συντάγματος καλεί τις λαϊκές συνελεύσεις όλης της χώρας για ένα ουσιαστικό απολογισμό και προγραμματισμό των επόμενων βημάτων» αναφέρουν χαρακτηριστικά στην ανακοίνωση τους με τις συναντήσεις αυτές να είναι πολύ κρίσιμες όσον αφορά το μέλλον της παρουσίας τους στο Σύνταγμα και σε άλλες πόλεις της Ελλάδας αλλά και την περαιτέρω δράση τους.

Έκαναν απολογισμό για τις 28 & 29 Ιουνίου

Κείμενο απολογισμού για το «εκρηκτικό» διήμερο 28 και 29 Ιουνίου έκαναν οι «Αγανακτισμένοι» προκειμένου «να αποτελέσει τη βάση για να ανοίξει η συζήτηση στους κόλπους του κινήματος μας για το που τα καταφέραμε, που δεν τα πήγαμε καλά και ποιά ζητήματα πρέπει να συζητηθούν» όπως αναφέρουν χαρακτηριστικά.

«Αποδείξαμε έμπρακτα ότι ο λαός μπορεί να γίνει πρωταγωνιστής των εξελίξεων» αναφέρουν μεταξύ άλλων τονίζοντας ότι η μαχητικότητα χιλιάδων διαδηλωτών και η επιμονή τους να παραμείνουν στην πλατεία έβαλε «φραγμό στο κυβερνητικό σχέδιο για την καταστολή του κινήματος».

Στην αυτοκριτική τους, οι «Αγανακτισμένοι» τονίζουν ότι η κινητοποίηση -αν και ήταν μεγάλη- «δεν ήταν αυτή που θα έπρεπε για να μην περάσει το Μεσοπρόθεσμο» και αναφέρουν πως τελικά ο σχεδιασμός του «48ώρου στους δρόμους» υπερέβαινε τις πραγματικές δυνατότητες του κινήματος.

Στο θέματα προς συζήτηση και προβληματισμό, οι «Αγανακτισμένοι» εντάσσουν το τρίπτυχο «βία-περιφρούρηση-αυτοάμυνα», η μαζικότητα της πλατείας μέσα στο καλοκαίρι αλλά και μία ιδέα για πολύ μεγάλη κινητοποίηση στις 3η Σεπτεμβρίου σε συμβολισμό της ιστορικής επανάστασης του 1843 που κατέληξε με την παραχώρηση Συντάγματος από τον Όθωνα.

«Στις 28-29 Ιούνη δώσαμε μια μεγάλη μάχη. Ο πόλεμος όμως συνεχίζεται και θα διαρκέσει πολύ. Θα δώσουμε πολλές μάχες ακόμα. Ας οπλιστούμε με επιμονή και υπομονή. Έχουμε τη δύναμη να νικήσουμε!» καταλήγουν στο κείμενο απολογισμού.
madata

Δεν υπάρχουν σχόλια: