Κυριακή 29 Μαΐου 2011

Αγανακτισμένοι:απόψε μία φωνή σε όλη την Ευρώπη.

Εκατομμύρια κόσμος αναμένεται να δώσει σήμερα βροντερό «παρών» στις συγκεντρώσεις που διοργανώνονται μέσω του Facebook σε .......


πλατείες 26 ευρωπαϊκών χωρών, μεταξύ αυτών της Ισπανίας, Ουγγαρίας, Ιταλίας, Πορτογαλίας, Ιταλίας, Βρετανίας, Ιρλανδίας. Σήμερα, χιλιάδες Έλληνες, οι οποίοι διαδηλώνουν για 5η ημέρα, θα ενώσουν τη «φωνή» τους με όλους τους κατοίκους της Γηραιάς Ηπείρου.

Χιλιάδες Έλληνες διαδηλωτές κατέκλυσαν και χθες στην πλατεία Συντάγματος, τον Λευκό Πύργο και άλλα σημεία σε δεκάδες ελληνικές πόλεις. Ορισμένοι εξ αυτών παραμένουν στα σημεία συγκέντρωσης όλο το 24ωρο, διανυκτερεύοντας σε σκηνές ή υπνόσακους. Το κεντρικό σύνθημα των διαδηλωτών είναι: «Πάρτε το μνημόνιο και φύγετε από 'δω».

Στο πλευρό των «Αγανακτισμένων» τάχθηκε χθες και ο μουσικοσυνθέτης Μίκης Θεοδωράκης, ο οποίος ζητεί «να φύγει η κυβέρνηση της ντροπής και όλο το πολιτικό προσωπικό που διαχειρίστηκε δημόσια αξιώματα, καταστρέφοντας, λεηλατώντας και υποδουλώνοντας την Ελλάδα».

Εν τω μεταξύ, στο Facebook, και στη σελίδα των «Αγανακτισμένων στο Σύνταγμα», που αριθμεί περίπου 88.000 μέλη, δεν έχουν σταματήσει τα σχόλια νέων υπέρ των κινητοποιήσεων.

Ανάλογη είναι η εικόνα που παρουσιάζει και η σελίδα της «Ευρωπαϊκής Επανάστασης», που δημιούργησαν Έλληνες και Ισπανοί.

«Ζητάμε πραγματική Δημοκρατία τώρα. Δεν είμαστε εμπορεύματα στα χέρια πολιτικών και τραπεζιτών. Κατηγορούμε τις οικονομικές και πολιτικές δυνάμεις για την άσχημη κατάστασή μας και απαιτούμε την απαραίτητη αλλαγή πορείας». «Λαοί της Ευρώπης ξυπνήστε. Ας φτιάξουμε μια καλύτερη ζωή, ας μιλήσουμε, ας συναντηθούμε, ας αλλάξουμε τα πάντα» αναφέρει η ανακοίνωση στη σελίδα, που αριθμεί πάνω από 70.000 μέλη.

Άνθρωποι όλων των ηλικιών και ειδικά οι νέοι, έχοντας ένα σημαντικό εργαλείο στα χέρια τους, το Διαδίκτυο, κατάφεραν μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα να οργανώσουν μία νέα μορφή αντίστασης, χωρίς κομματικά «καπελώματα» και συνδικαλιστικά τερτίπια.

Η ιδέα ξεκίνησε στη Μαδρίτη και την πλατεία Puerta Del Sol, αλλά έλκει τις ρίζες της στο Κάιρο, όπου στην πλατεία Tahrir άνθισε ο σπόρος της αμφισβήτησης για το πολιτικό σύστημα. Αμέσως, η σπίθα μεταλαμπαδεύτηκε στην Ελλάδα.

Στους «Αγανακτισμένους Έλληνες» συμπαρίστανται με μηνύματά τους ο Μίκης Θεοδωράκης και ο μητροπολίτης Θεσσαλονίκης, Άνθιμος, ενώ ο αντιπρόεδρος Θ. Πάγκαλος χαρακτήρισε το κίνημα ως «μόδα των τεχνολογιών».

Σήμερα το ραντεβού δόθηκε για τις 18:00 το απόγευμα στην πλατεία Συντάγματος στην Αθήνα, όπως και σε άλλες ελληνικές πόλεις.
madata

Δεν υπάρχουν σχόλια: