Κυριακή 3 Απριλίου 2011

Spiegel: "Το ΔΝΤ πιέζει την Ελλάδα για αναδιάρθρωση χρέους"

Πιέσεις στην Ελλάδα προκειμένου να αναδιαρθρώσει το χρέος της -και μάλιστα το ταχύτερο δυνατόν- ασκεί το ΔΝΤ σύμφωνα .........


με το δημοσίευμα του Der Spiegel.

Χωρίς να αποκαλύπτει πηγές, το γερμανικό περιοδικό μεταδίδει πληροφορίες από υψηλόβαθμα στελέχη του οργανισμού τα οποία κάνουν λόγο για μοναδική αξιόπιστη λύση στο πρόβλημα του μεγάλου χρέους της Ελλάδας.

Σύμφωνα με το Spiegel, θα μπορούσε να γίνει και παράταση αποπληρωμής (για το σύνολο όμως του χρέους) αλλά το «κούρεμα» του χρέους φαντάζει πιο άμεση και δραστική λύση.

Και οι τρεις εναλλακτικές λύσεις καταλήγουν στο ότι οι κάτοχοι ελληνικών κρατικών ομολόγων θα αναγκαστούν να παραιτηθούν από μέρος των αξιώσεών τους.

Απάντηση Παπακωνσταντίνου: «Δεν υπάρχει ενδεχόμενο αναδιάρθρωσης»

Εκ νέου απέκλεισε το ενδεχόμενο αναδιάρθρωσης του ελληνικού χρέους ο υπουργός Οικονομικών Γιώργος Παπακωνσταντίνου μιλώντας στο πρακτορείο Reuters.

Eρωτηθείς σχετικά με το δημοσίευμα του γερμανικού περιοδικού Der Spiegel, ο κ. Παπακωνσταντίνου τόνισε ότι «δεν υπάρχει απολύτως καμία περίπτωση αναδιάρθρωσης του ελληνικού χρέους» και συμπλήρωσε πως «όσοι μιλούν για αναδιάρθρωση αδυνατούν να κατανοήσουν ότι το κόστος θα είναι πολύ μεγαλύτερο από τα οφέλη».

Αποκλείει το ενδεχόμενο και η Κομισιόν – Διαψεύδει το δημοσίευμα το ΔΝΤ

Στο ίδιο μήκος κύματος με τον Έλληνα υπουργό ήταν και η δήλωση εκπροσώπου της Κομισιόν.

«Όλα τα μέτρα στήριξης έχουν τεθεί σε εφαρμογή και δεν υπάρχει κανένας λόγος τώρα να αρχίσουμε να σκεφτόμαστε αυτό το ενδεχόμενο αναδιάρθρωσης του ελληνικού χρέους» σημείωσε χαρακτηριστικά ο Γιένς Μέστερ.

Την ίδια ώρα, το ΔΝΤ διέψευδε τις πληροφορίες του Der Spiegel περί αναδιάρθρωσης κάνοντας λόγο για ανυπόστατα σενάρια…
madata

Δεν υπάρχουν σχόλια: