Τετάρτη 6 Απριλίου 2011

Champions League:Βραδιά όνειρο για Σάλκε, εύκολα η Ρεάλ

Η Σάλκε έκλεψε την παράσταση στο Σαν Σίρο και σε μιά βραδιά όνειρο συνέτριψε 5-2 την κάτοχο του τίτλου Ιντερ και φυσικά μπορεί να ..........



αρχίσει να σκέπτεται τον ημιτελικό του Τσάμπιονς Λιγκ! Εύκολη νίκη και για τη Ρεάλ στο «Μπερναμπέου» επί της Τότεναμ (4-0), η οποία επίσης έχει «καθαρίσει» την πρόκριση.

Καταπληκτικό παιχνίδι λοιπόν από την ομάδα του Ράντνιγκ, ο οποίος δεν αντιμετώπιζε και λίγα προβλήματα, αφού ουσιαστικά είχε μοναδικό επιθετικό τον Ραούλ (εκτός οι Χούντελαρ και Γκαμπράνοβιτς), ενώ απουσίαζε και ο βασικός μέσος Κλούγκερ. Μεταξύ των βασικών πρωταγωνιστών της Σάλκε ο Κυριάκος Παπαδόπουλος.

Να σκεφτείτε ότι όλα άρχισαν κι άσχημα, αφού η Ιντερ σκόραρε πριν καν συμπληρωθεί το πρώτο λεπτό με τον Στάνκοβιτς. Η ουσία ήταν ότι η γερμανική ομάδα αντέδρασε γρήγορα ισοφαρίζοντας με τον Μάτιπ στο 17' . Η Ιντερ, ξαναπέρασε μπροστά στο σκορ με τον Μιλίτο (34' ), αλλά ο Εντού με διπλή προσπάθεια ισοφάρισε και πάλι (2-2) στο 44'.

Στην αρχή του β' μέρους, η Ιντερ είχε πάλι δύο καλές φάσεις για γκολ, αλλά η Σάλκε άρχισε να «χτυπάει» στην κόντρα, με τον Φαρφάν να κάνει πάρτι από την αριστερή πλευρά, τη μεσαία γραμμή της Ιντερ να μην είναι σε θέση να μαρκάρει και την άμυνα να αποδεικνύεται απίστευτα ευάλωτη. Κι έτσι άρχισε το σόου της γερμανικής ομάδας. Στο 53' ο Ραούλ με καταπληκτική προσπάθεια έκανε το 3-2 (70ο γκολ του Ισπανού φορ στο Τσάμπιονς Λιγκ) , ενώ τέσσερα λεπτά αργότερα ο Ρανόκια στην προσπάθεια του να αποκρούσει «γύρισμα» του Χουράδο έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα της Ιντερ για το 4-2.

Η καταστροφή για την Ιντερ, ολοκληρώθηκε με την αποβολή του Κίβου στο 62'. Από το λεπτό αυτό έως το τέλος κάθε επίθεση της Σάλκε μύριζε γκολ! Δύο δοκάρια με Χουράδο και Εντού και και ένα ακόμα γκολ του τελευταίου (75' ) ήταν η εικόνα του ματς για το τελικό 5-2! Αυτή ήταν η δευτερη μεγαλύτερη ήττα της Ιντερ στην έδρα της, μετά το 5-1 από την Αρσεναλ το 2003!

Ιντερ: Ζούλιο Σέζαρ, Μαϊκόν, Ρανόκια, Κίβου, Ζανέτι, Στάνκοβιτς (24' Καρζά / 63' Κόρντομπα), Μότα (76' Ναγκατόμο), Καμπιάσο, Σνέιντερ, Ετό, Μιλίτο.

Σάλκε: Νόιερ, Ουτσίντα, Μάτιπ, Χέβεντες, Σαρπέι, Φαρφάν, Κ. Παπαδόπουλος, Μπαουμγιόχαν (76' Σμιτς), Χουράδο (83' Ντράξλερ), Ραούλ (87' Καρίμι), Εντού.

***Στο «Μπερναμπέου» η Ρεάλ πήρε από την αρχή προβάδισμα στο σκορ και μετά την αποβολή του Πίτερ Κράουτς με δεύτερη κίτρινη (15' και οι δύο κάρτες για σκληρό μαρκάρισμα) είχε εύκολη δουλειά και μάλιστα θα μπορούσε να πετύχει περισσότερα γκολ.

Μόλις στο 4' ο Αντεμπαγιόρ με κεφαλιά άνοιξε το σκορ, ο ίδιος παίκτης στο 57' πάλι με κεφαλιά έκανε το 2-0 για να σημειώσει στο 73' ο Ντι Μαρία ένα καταπληκτικό γκολ για το 3-0. Το σκορ έκλεισε ο Κριστιάνο Ρονάλντο στο 87'.

Ρεάλ: Κασίγιας, Καρβάλιο, Πέπε, Ράμος, Μαρσέλο, Τσάμπι Αλόνσο, Κεντίρα (61' Ντιαρά), Οζίλ, Ντι Μαρία (77' Κακά), Ρονάλντο, Αντεμπαγιόρ (75' Ιγκουαίν)

Τότεναμ: Γκόμες, Ασού Εκοτό, Ντόουσον, Γκαλάς, Κόρλουκα (80' Μπασόνγκ), Μπέιλ, Λένον, Σάντρο, Μόντριτς, Φαν Ντερ Φάαρτ (46' Ντεφόε), Κράουτς

Δεν υπάρχουν σχόλια: