Τετάρτη 6 Απριλίου 2011

Χάραξε τις κατευθύνσεις περί αναθεώρησης ο Σαμαράς

Παρόντος του Αντώνη Σαμαρά ξεκίνησαν την Τετάρτη οι εργασίες της επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας για την αναθεώρηση του Συντάγματος, της οποίας ..........



προεδρεύει ο Δημήτρης Αβραμόπουλος.


Ο πρόεδρος του κόμματος έδωσε τις κατευθύνσεις για το έργο της επιτροπής και δήλωσε ότι πρόθεση είναι να υπάρξει διαβούλευση με την κοινωνία, μέσα από έναν διάλογο, που ήδη έχει ξεκινήσει μέσω Διαδικτύου.

"Η μέχρι σήμερα κυρίαρχη 'αυθεντία' του πολιτικού κόσμου πρέπει να υποχωρήσει έναντι του κοινωνικού συνόλου, ανατρέποντας υπέρ των Ελλήνων πολιτών τις κατεστημένες σχέσεις εξουσίας" τόνισε ο Αντώνης Σαμαράς και έθεσε τις προτεραιότητες του έργου της επιτροπής.

Οι βασικοί άξονες, όπως είπε ο Αντώνης Σαμαράς, είναι:

  • Ο ρόλος και οι αρμοδιότητες του Προέδρου της Δημοκρατίας
  • Ο ουσιαστικός διαχωρισμός της εκτελεστικής από τη νομοθετική εξουσία
  • Ο εκλογικός νόμος
  • Τα οικονομικά των κομμάτων και του πολιτικού προσωπικού ('πόθεν έσχες')
  • Η ποινική ευθύνη των υπουργών και των βουλευτών
  • Η αποκομματικοποίηση της Δημόσιας Διοίκησης και
  • Η συμβολή και όχι η αντιπαλότητα του κράτους στην ανάπτυξη της υγιούς ιδιωτικής πρωτοβουλίας και επιχειρηματικότητας,

Στη Νέα Δημοκρατία υπάρχουν σκέψεις και υπέρ της θεσμοθέτησηςανεξάρτητου υφυπουργού προϋπολογισμού με πενταετή θητεία.

Απευθυνόμενος στα μέλη της επιτροπής, ο κ. Σαμαράς τους ζήτησε να δουλέψουν "με τόλμη, φαντασία και αποφασιστικότητα" και πρόσθεσε: "Προχωρήστε σε ρήξεις με τις κατεστημένες νοοτροπίες, συμπεριφορές και τα προσωπικά συμφέροντα που θέλουν να γίνουν μόνον τόσες αλλαγές, ώστε, ουσιαστικά, τίποτα να μην αλλάξει".

"Προχωρούμε με πρόγραμμα και στόχευση, αντιμετωπίζουμε με υπευθυνότητα και σεβασμό το Σύνταγμα, τον Καταστατικό Χάρτη της Πολιτείας μας. Ως πλοηγό στη χάραξη αρχών και όχι ως ευκαιριακό άλλοθι για μικροκομματικούς ελιγμούς και αδιέξοδους τακτικισμούς" δήλωσε στην εισήγησή του ο πρόεδρος της επιτροπής και αντιπρόεδρος της ΝΔ Δ. Αβραμόπουλος.
megatv

Δεν υπάρχουν σχόλια: