Παρασκευή 1 Απριλίου 2011

Αναπροσαρμογές δημοτικών τελών και φόρων στο Δήμο Άργους-Μυκηνών

Το δημοτικό συμβούλιο Άργους - Μυκηνών,με εισήγηση του δημάρχου Δημήτρη Καμπόσου ψήφισε τα δημοτικά τέλη και δημοτικούς φόρους για το 2011.

Ειδικότερα, ...........


οι αποφάσεις που λήφθηκαν αφορούν, μηδενική αύξηση των οικιακών δημοτικών τελών στις δημοτικές ενότητες Άργους και Νέας Κίου. Καμιά αύξηση στα χιλιοστά ΤΑΠ σε Άργος, Κουτσοπόδι, Νέα Κίο και μέγιστη αύξηση 5 χιλιοστών στις λοιπές δημοτικές ενότητες.

Διατήρηση του δημοτικού φόρου στα 0,30 ευρώ/ τμ. για το Άργος και επιβολή μόλις 0,10 ευρώ/τ.μ. στις λοιπές δημοτικές ενότητες. Επίσης, ομογενοποίηση των τελών για τις τοπικές κοινότητες ολόκληρου του δήμου με μέγιστη αύξηση 0,15 ευρώ/τ.μ. ανά τετραγωνικό, στο οικιακό δημοτικό τέλος.

Τέλος το συμβούλιο έλαβε ειδική μέριμνα για τις ασθενέστερες ομάδες των δημοτών, πολυτέκνους, ανάπηρους, νεφροπαθείς κι απόρους.

Με τη λήξη της συνεδρίασης, ο δήμαρχος Δημήτρης Καμπόσος δήλωσε για τις αποφάσεις του συμβουλίου ότι, ‘’έχουμε δεσμευτεί και καθημερινά κάνουμε πράξη, να αξιοποιούμε αυτά τα χρήματα με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Θέλω να ξεκαθαρίσω σε όλους πως οι αναπροσαρμογές που έγιναν, όπου έγιναν, ήταν οι ελάχιστες δυνατές, παρά το αυξημένο κόστος. Συμμεριζόμαστε την δύσκολη κατάσταση και είμαστε διπλά, ειδικά στους ασθενέστερους, συμπολίτες μας’’.

Ο δήμαρχος Άργους συμπλήρωσε, "ζητώ τη συνδρομή όλων των πολιτών να βοηθούν, να ενημερώνουν τις αρμόδιες υπηρεσίες του Δήμου, όπου παρατηρούν προβλήματα και δυσλειτουργίες και πολύ σύντομα θα έχουμε έναν διαφορετικό Δήμο Άργους - Μυκηνών. Το δήμο που αρμόζει στον πολιτισμό και την ιστορία μας".

Δεν υπάρχουν σχόλια: