Κυριακή 3 Απριλίου 2011

Κίνημα «δεν πληρώνω» και…. στην κυβέρνηση!

Στην απροθυμία των περισσότερων υπουργών σκοντάφτει το σχέδιο του οικονομικού επιτελείου για περικοπές τουλάχιστον 22 δισ. ευρώ της κυβέρνησης με την τρόικα, καθώς ...........


τα ταμία τους έχουν στεγνώσει εντελώς και δηλώνουν «αδυναμία» να συμβάλλουν στις περικοπές.

Όπως αναφέρει η «Ελευθεροτυπία», το νέο κοστούμι του οικονομικού επιτελείου φαίνεται ότι… δεν μπαίνει σε τουλάχιστον 5 υπουργούς της κυβέρνησης οι οποίοι αντιδρούν στη νέα δραστική περικοπή δαπανών που σχεδιάζεται.

Η αδυναμία αυτή μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας, αφορά όχι μόνο τα δημοσιονομικά μέτρα αλλά και το θέμα των 50 δισ. ευρώ από τις αποκρατικοποιήσεις.

Με τον υπουργό Οικονομικών, Γ. Παπακωνσταντίνου να έχει καλέσει για την ερχόμενη εβδομάδα τους γενικούς γραμματείς των υπουργείων που έχουν αναλάβει το έργο για τη μείωση των δαπανών, τις μεγαλύτερες περικοπές καλούνται να τις κάνουν τα υπουργεία του κοινωνικού κύκλου (Εργασίας, Υγείας και Παιδείας) και ακολουθούν αυτά της Εθνικής Άμυνας, Οικονομικών, Περιβάλλοντος, Ανάπτυξης και Πολιτισμού.

Πολλά θα κριθούν στις ολιγοήμερες διαπραγματεύσεις κυβέρνησης-τρόικας που ξεκινούν τη Δευτέρα στην Αθήνα. Στόχος της κυβέρνησης είναι να πεισθούν τα μέλη της τρόικας για τα μέτρα που προτίθεται να πάρει αλλά επισήμως να περιοριστούν σε ένα γενικότερο πλαίσιο παρεμβάσεων χωρίς δεσμεύσεις, ώστε να δοθεί χρόνος για οριστικοποίηση των μέτρων στο υπουργικό της 15ης Απριλίου.
star

Δεν υπάρχουν σχόλια: