Κυριακή 6 Μαρτίου 2011

Καρναβάλι σε όλη την Ελλάδα με βροχές

Το δικό τους αισιόδοξο μήνυμα στέλνουν σήμερα χιλιάδες καρναβαλιστές που θα ξεχυθούν στους δρόμους όλης της χώρας. Κι αν η βροχή έχει ήδη αρχίσει να πέφτει, το κέφι θα είναι σίγουρα αμείωτο!

Το τριώδιο κλείνει με εντυπωσιακές παρελάσεις και ξέφρενα πάρτι στην Πάτρα, το Ρέθυμνο, την Κοζάνη, την Ξάνθη, τον Τύρναβο και την Έδεσσα, αλλά και σε πολλές περιοχές της ...........



Αττικής όπως ο Ρέντης, το Μοσχάτο, το Ίλιον και η Ελεύσίνα.

Στην Πάτρα, η παρέλαση θα ξεκινήσει στις 14:00, με την μπάντα του δήμου να προπορεύεται και τον βασιλιά καρνάβαλο να ακολουθεί όπως και τα υπόλοιπα άρματα. Στις 21:00, το πιο φημισμένο καρναβάλι της χώρας θα ρίξει αυλαία στον μόλο του Αγίου Νικολάου, με την καύση του βασιλιά καρνάβαλου, πυροτεχνήματα και άφθονη μουσικλη!

Ανάλογες εκδηλώσεις θα γίνουν και στο Ρέθυμνο, με παρουσιαστή τον Γιώργο Σατσίδη. Μουσική, κέφι και χορός θα συνοδεύσουν τους καρναβαλιστές, όπως ακριβώς και στην Καρδίτσα, στο Παλαμιώτικο Καρναβάλι.

Παρέλαση θα γίνει και στην Θεσσαλονίκη, όπου στα Βασιλικά θα αναβιώσει ο παραδοσιακός γάμος και στη Χαλκηδόνα οι... γιαουρτομαχίες, ενώ παραδοσιακά έθιμα και κέφι θα «πλημμυρίσουν» και οι δρόμοι της παλιάς πόλης της Ξάνθης.

Σύμφωνα με τους μετεωρολόγους, πάντως, ο καιρός θα είναι βροχερός. Ήδη, από τα ξημερώματα βρέχει σε περιοχές της βόρειας και της κεντρικής χώρας, καθώς και στο Λεκανοπέδιο της Αττικής.

Από τα ξημερώματα της Καθαράς Δευτέρας ο καιρός θα «αγριέψει», με τσουχτερό κρύο, χιόνια και ανέμους έως 10 μποφόρ, θυμίζοντας περισσότερο... Χριστούγεννα παρά Κούλουμα! Με έκτακτο δελτίο επικίνδυνων καιρικών φαινομένων, η ΕΜΥ προβλέπει χιονοπτώσεις ακόμα και στα νησιά και το κέντρο της Αθήνας, με τα φαινόμενα να εξασθενούν από την Πέμπτη.
madata

Δεν υπάρχουν σχόλια: