Σάββατο 5 Μαρτίου 2011

Αδιέξοδο με τους μετανάστες της Υπατίας

Αδιέξοδο στο θέμα του μεγάρου «Υπατία»: οι μετανάστες απέρριψαν την κυβερνητική πρόταση για καθεστώς ανοχής και συνεχίζουν την απεργία πείνας, ενώ 7 από αυτούς κάνουν και απεργία δίψας. Στο μεταξύ, ο Ευάγγελος Βενιζέλος επανήλθε στην κόντρα με τον Γιάννη Ραγκούση.

Στο πρώτο τετ -α-τετ μετά από 39 ημέρες απεργίας πείνας, με τους συναρμόδιους υπουργούς (κ.κ. Ραγκούση και Λοβέρδο), .......



οι μετανάστες επανέλαβαν το αίτημά τους για νομιμοποίηση. Από την πλευρά τους, οι υπουργοί πρότειναν την παροχή καθεστώτος ανοχής για 6 + 6 μήνες, κάτι που απορρίφθηκε έπειτα από γενική συνέλευση στην «Υπατία».

Οι μετανάστες απέρριψαν επίσης την πρόταση Λοβέρδου για μαζική μεταφορά τους σε νοσοκομεία, καθώς τόσο η απεργία πείνας, όσο και οι καιρικές συνθήκες, τους έχουν εξαντλήσει. Ήδη, 100 μετανάστες νοσηλεύονται, ενώ γιατροί του ΕΣΥ που εξέτασαν τους υπόλοιπους στην «Υπατία» χαρακτήρισαν την κατάσταση τραγική.

«Η ελληνική κυβέρνηση έχει εξαντλήσει τα περιθώρια του νόμου. Δεν μπορεί να προχωρήσει σε μαζική νομιμοποίηση μεταναστών. Το αποτέλεσμα θα είναι θετικό εάν σταματήσουν την απεργία πείνας... τίποτα δεν είναι πάνω από την ανθρώπινη ζωή», δήλωσε ο υπουργός Εσωτερικών.

Από την πλευρά του, ο υπουργός Υγείας επεσήμανε: «όλες οι πλευρές συμφωνούμε ότι η ανθρώπινη ζωή δεν αποτελεί αντικείμενο συναλλαγής. Πάνω σε αυτή τη συμφωνία θα βασίσουμε τη λύση. Η ανθρώπινη ζωή είναι ανεκτίμητη».

Σύμφωνα με πληροφορίες ο ίδιος ο πρωθυπουργός ζήτησε από τους υπουργούς να δοθεί λύση, ενώ αίσθηση έχει προκαλέσει η απουσία της αρμόδιας υφυπουργού, Άννας Νταλάρα.

Στο μεταξύ, ο Ευγάλλος Βενιζέλος έκανε νέες δηλώσεις για την κόντρα του με τον Γιάννη Ραγκούση, θέμα που η κυβέρνηση επιχειρεί να υποβιβάσει. «Το θέμα μου ούτε ήταν ούτε είναι ο κ. Ραγκούσης. Την άποψή μου την είπα άλλωστε στον πρωθυπουργό. Η διαχείριση της κρίσης, απαιτεί από όλους μας ψυχραιμία, υπευθυνότητα, επινοητικότητα, ευελιξία, αποφασιστικότητα και συγκατάβαση», είπε χαρακτηριστικά.
madata

Δεν υπάρχουν σχόλια: