Παρασκευή 4 Φεβρουαρίου 2011

Γιατροί και φαρμακεία σε απεργία

Καζάνι που βράζει θυμίζει ο χώρος της Υγείας, καθώς τόσο οι γιατροί και οι φαρμακοποιοί συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις τους κόντρα στο «πολυνομοσχέδιο» που προωθεί το υπουργείο Υγείας.

Κλειστά θα παραμείνουν σήμερα Παρασκευή τα φαρμακεία όλης της χώρας, όπως και την προσεχή Δευτέρα, βάσει απόφασης .........


του Πανελληνίου Φαρμακευτικού Συλλόγου. Ακόμα, ειδικά στην Αθήνα τα φαρμακεία θα παραμείνουν κλειστά και την Τρίτη.

Οι πολίτες θα εξυπηρετούνται μόνο από όσα φαρμακεία εφημερεύουν, βάσει των σχετικών καταλόγων που έχουν συνταχθεί. Παράλληλα, οι φαρμακοποιοί της Αττικής έχουν ανακοινώσει ότι από την 1η Μαρτίου σταματούν τη χορήγηση φαρμάκων με πίστωση στους ασφαλισμένους των Ταμείων που δεν είναι συνεπή στις οικονομικές τους υποχρεώσεις.

Την ίδια ώρα, για τέταρτη ημέρα συνεχίζεται η απεργία των γιατρών του ΙΚΑ, που αποφάσισαν από Δευτέρα να κατέβουν σε απεργία διαρκείας. Για δεύτερη ημέρα απεργούν όμως και τα μέλη του Ιατρικού Συλλόγου Αθήνας, κάτι που σημαίνει ότι καλό θα ήταν να μην αρρωστήσετε σήμερα.

Η Ένωση Ιατρών Αθήνας-Πειραιά εξήγγειλε επαναλαμβανόμενες απεργίες μέχρι τις 10 Φεβρουαρίου, ενώ και η Ομοσπονδία Νοσοκομειακών Γιατρών προχωρά σε απεργίες την Τρίτη, την Τετάρτη και την Πέμπτη, απειλώντας να την μετατρέψει σε διαρκείας. Την ίδια στιγμή, οι γιατροί συνεχίζουν και την κατάληψη στο ισόγειο του κτηρίου του υπουργείου Υγείας.
madata

Δεν υπάρχουν σχόλια: