Τρίτη 8 Φεβρουαρίου 2011

Καταθέσεις 600 δισ. ελλήνων σε ελβετικές τράπεζες!!!

Περισσότερα από δυο ελληνικά ΑΕΠ είναι κατατεθειμένα στις ελβετικές τράπεζες από Έλληνες, τα στοιχεία των οποίων αναζητεί η κυβέρνηση, γράφει η "Καθημερινή".

Συγκεκριμένα, οι καταθέσεις των Ελλήνων φθάνουν στο αστρονομικό ποσό των 600 δισ. ευρώ, όπως αποκαλύπτει το γερμανικό περιοδικό Der Spiegel, με αποτέλεσμα η κυβέρνηση να ζητεί ............


από τις ελβετικές αρχές να συνεργαστούν προκειμένου να διερευνηθεί το κατά πόσο είναι νόμιμα κατατεθειμένα τα ποσά αυτά, εάν προέρχονται από παράνομες δραστηριότητες και αν οι τόκοι τους δηλώνονται σε κάποιο από τα δυο κράτη.

Το γερμανικό περιοδικό αναφέρεται σε συμφωνία του πρωθυπουργού Γ. Παπανδρέου με την πρόεδρο της Ελβετίας για ανταλλαγή πληροφοριών σχετικά με τους Έλληνες φοροφυγάδες. Συγκεκριμένα υποστηρίζει ότι στο περιθώριο του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ στο Νταβός, ο κ. Παπανδρέου και η πρόεδρος της Ελβετίας κ. Μισελίν Καλμί Ρέι συμφώνησαν να προωθήσουν διαπραγματεύσεις με σκοπό την ανταλλαγή πληροφοριών.

Σημειώνεται επίσης ότι μια κοινή επιτροπή ελέγχου θα μπορούσε να δραστηριοποιηθεί μετά και την κύρωση της σχετικής νομοθεσία από τα δυο Κοινοβούλια το νωρίτερο στις αρχές του 2012.
euro2day

Δεν υπάρχουν σχόλια: