Πέμπτη 2 Δεκεμβρίου 2010

Στη Ρωσία το Mundial 2018

Η Ρωσία θα διοργανώσει το παγκόσμιο κύπελλο του 2018, με απόφαση που έλαβε πριν από λίγο στη Ζυρίχη η εκτελεστική επιτροπή της ΦΙΦΑ. Επίσης, το Κατάρ θα διοργανώσει το Μουντιάλ του 2022!

Τη διοργάνωση του 2018 διεκδικούσαν ακόμη η Αγγλία (τη θεωρούσαν ως το μεγάλο φαβορί) και από κοινού οι Ισπανία/Πορτογαλία και Βέλγιο/Ολλανδία. Για το 2022 είχαν θέσει υποψηφιότητα οι ΗΠΑ (επίσης θεωρούνταν φαβορί), Αυστραλία, Ιαπωνία και Νότια Κορέα.

Η Ρωσία πήρε τη διοργάνωση χωρίς την παρουσία του Βλάντιμιρ Πούτιν παρότι αρχικά είχε ειπωθεί πως θα ήταν στη Ζυρίχη. Τα μέλη της εκτελεστικής επιτροπής ήταν συνολικά 22 (21 και ο πρόεδρος) και θα ήταν 24 αν δεν είχαν ήδη διαγραφεί ..........


ο Ρέιναλντ Τεμάρι από την Ταϊτή και ο Νιγηριανός Αμος Αντάμου για υποθέσεις διαφθοράς.

«Οι διοργανώσεις πηγαίνουν σε νέες χώρες» είπε ο πρόεδρος της παγκόσμιας ομοσπονδίας, Ζεπ Μπλάτερ: «Ποτέ στο παρελθόν δεν είχε διοργανωθεί παγκόσμιο κύπελλο από τη Ρωσία ή χώρα της Ανατολικής Ευρώπης, η ακόμα από χώρα της Μέσης Ανατολής. Ο Αραβικός κόσμος χρειάστηκε να περιμένει πολλά χρόνια. Είμαι απόλυτα ικανοποημένος αφού έχει προχωρούμε στην ανάπτυξη του ποδοσφαίρου».

Δεν υπάρχουν σχόλια: