Παρασκευή 3 Δεκεμβρίου 2010

Δείτε εδώ τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων

ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ: "2 πρόσθετοι όροι ΓΣΕΕ στον ΣΕΒ". Στο βασικό της θέμα η εφημερίδα επισημαίνει ότι "σε κινούμενη άμμο, με σκληρές δηλώσεις και «κόκκινες γραμμές» που δεν αναγνωρίζει το Μνημόνιο, συνεχίζονται οι επαφές για τις συμβάσεις του ιδιωτικού τομέα. Η κατ΄αρχήν προχθεσινή συμφωνία πάει για νέες βελτιώσεις".
Η ΑΥΓΗ: "Τι γυρεύει η ΓΣΕΕ στο παζάρι;".
Η εφημερίδα επισημαίνει ότι "σάλος από τη μυστική διαπραγμάτευση Παναγόπουλου με τον ΣΕΒ για τις συμβάσεις. Την ερχόμενη εβδομάδα κατατίθεται το νομοσχέδιο για την υλοποίηση του αναθεωρημένου Μνημονίου, με το οποίο μειώνονται οι μισθοί στον ιδιωτικό τομέα. Τον τελικό λόγο θα τον έχει η τρόικα".
ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ: "Μπάχαλο για τη μείωση μισθών".

Η εφημερίδα γράφει ότι "επικίνδυνα πειράματα «συναίνεσης» για να περάσουν τις ...........


μειώσεις μισθών στον ιδιωτικό τομέα κάνουν το υπουργείο Εργασίας και οι κοινωνικοί εταίροι, μετατρέποντας τις αλλαγές για τις συλλογικές συμβάσεις σε μια μικρή «βαβέλ».
ΑΥΡΙΑΝΗ: "Στο σκαμνί για κακούργημα η συμμορία του λιμανιού".

Η εφημερίδα τονίζει ότι "η κλεψύδρα γύρισε ανάποδα για το μαύρο φινάλε της συμμορίας του λιμανιού, μετά την κεραυνοβόλα αντίδραση του προέδρου της Marfin Investment Group, Ανδρέα Βγενόπουλου, στην επιχείρηση εκβιασμού του από το καρτέλ του επιχειρηματικού υπόκοσμου που βουλιάζει στα χρέη και αναζητεί σωσίβιο σε μαφιόζικες πρακτικές και μεθόδους λασπολογίας".

ΕΘΝΟΣ: "Θρίλερ για το «κούρεμα» των μισθών".

Η εφημερίδα σημειώνει ότι "σε θρίλερ εξελίχθηκε χθες το θέμα με τις επιχειρησιακές συμβάσεις. Η ΓΣΕΕ αρνήθηκε οποιαδήποτε συμφωνία, ενώ οι εργοδότες μίλησαν για πολύωρες συναντήσεις. Η νομοθετική ρύθμιση πάντως θα συζητηθεί στο υπουργικό συμβούλιο και μετά θα πάρει το πράσινο φως από την τρόικα".

ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: "Αγγλικό κύκλωμα μαυραγοριτών στο κέντρο της Αθήνας!".

Σύμφωνα με την εφημερίδα "αυτό είναι η απότοκος της κρίσης. Ο λόγος για τους σύγχρονους μαυραγορίτες, που εκμεταλλευόμενοι τις περιστάσεις, άρχισαν να μαζεύουν πλούτο στη χώρα μας, χωρίς να κόβουν αποδείξεις και προβαίνοντας έτσι σε ευρείας κλίμακας φοροδιαφυγή!".

ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ: "Από την Αγροτική Τράπεζα ξεκινάει το ξήλωμα των ΔΕΚΟ".

Η εφημερίδα σημειώνει ότι "«πιλότος» για μέτρα σε όλες τις υπό δημόσιο έλεγχο επιχειρήσεις η Αγροτική Τράπεζα. Δεν κλείνει η Τράπεζα διαβεβαιώνει το οικονομικό επιτελείο".
ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: "Μανιφέστο κοροϊδίας".
Η εφημερίδα γράφει ότι "την ώρα που κόβει 2 μισθούς από τον ιδιωτικό τομέα και κατεδαφίζει το κράτος πρόνοιας, ως πρόεδρος της Σοσιαλιστικής Διεθνούς καταγγέλλει τους... συντηρητικούς ότι «είδαν την κρίση ως ευκαιρία για να εξασθενήσουν το κοινωνικό κράτος και να μειώσουν τα εργατικά δικαιώματα». Ζητάει δε «να τα διαφυλάξουμε με κάθε κόστος»".
ΕΣΤΙΑ: "Το «μαξιλάρι» της οικονομίας".

Η εφημερίδα τονίζει ότι "επισήμως, το Ακαθάριστο Εγχώριο Προϊόν της χώρας μας θα είναι εφέτος 232 δις ευρώ. Και σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, το δημόσιο χρέος θα φθάση τα 325 δις ευρώ. Δηλαδή εφέτος το χρέος θα είναι στο 140% του ΑΕΠ, ενώ το 2010 θα αυξηθή στο 150% και το 2012 θα φθάση στο 156% του ΑΕΠ".
Η ΒΡΑΔΥΝΗ: "Ανακρούει πρύμναν".

Η εφημερίδα επισημαίνει ότι "να μαζέψει τα ασυμμάζευτα προσπάθησε χθες ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ Γ. Παναγόπουλος, ο οποίος προέβη σε δηλώσεις προκειμένου να διαψεύσει ότι συναντήθηκε και συμφώνησε με τους άλλους κοινωνικούς εταίρους για τις μειώσεις μισθών μέσω των επιχειρησιακών συμβάσεων, την ώρα που ο πρόεδρος του ΣΕΒ Δ. Δασκαλόπουλος δήλωνε ότι στη συνάντηση με τους κοινωνικούς εταίρους ήταν παρούσα και η ΓΣΕΕ και διαπραγματεύονταν επί έξι ώρες".

Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: "Ολοι ζητούν μια καλή μετάταξη".
Η εφημερίδα επισημαίνει ότι "«χαρτάκια» με αιτήματα εργαζομένων στον Οργανισμό Ελληνικών Σιδηροδρόμων (ΟΣΕ) που μετατάσσονται σε άλλες υπηρεσίες του Δημοσίου κατακλύζουν τα γραφεία στελεχών της κυβέρνησης, κομματικών παραγόντων, βουλευτών. Οι πιέσεις που ασκούν αφορούν την ευνοϊκή μετακίνησή τους σε «καλές υπηρεσίες»".
Η ΝΙΚΗ της Δημοκρατίας: "Το παιχνίδι που παίζουν με τις γερμανικές αποζημιώσεις".

Η εφημερίδα γράφει ότι "μέτρο πίεσης της ελληνικής κυβέρνησης, στην προσπάθειά της να κερδίσει τη συναίνεση της Γερμανίας στην επιμήκυνση του χρέους. Γιατί η Ανγκελα Μέρκελ έχει στυλώσει τα πόδια και αντιδρά παρά το γεγονός ότι η χώρα της θα κερδίσει περισσότερα από 600 εκατ. ευρώ".
Ο ΛΟΓΟΣ: "Επόμενος «στόχος» η μείωση μισθών στον ιδιωτικό τομέα".

Σύμφωνα με την εφημερίδα "σε έντονο ύφος διέψευσε, μιλώντας στον ΒΗΜΑ 99,5, ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ Γιάννης Παναγόπουλος τα δημοσιεύματα περί συμφωνίας με τους εργοδότες για τις επιχειρησιακές συμβάσεις. «Ο πεινασμένος, καρβέλια ονειρεύεται» δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Παναγόπουλος".

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ+13: "Ελληνες, δουλέψτε τζάμπα".

Η εφημερίδα γράφει ότι "κυβέρνηση και ΣΕΒ βρήκαν διέξοδο στα αδιέξοδά μας. Να επιστρέψουμε πίσω σε εποχές που ο κόσμος δούλευε για ένα κομμάτι ψωμί. Το κράτος ζητά φόρους, οι μεγάλοι επιχειρηματίες θα βγάλουν τα χρήματα από τους παρακάτω, από τους εργαζόμενους".

ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: "Κόλαση για τους εργάτες".

Η εφημερίδα αναφέρει ότι "το λάκκο των εργαζομένων σκάβουν μεγαλοεπιχειρηματίες, κυβέρνηση και ΓΣΕΕ, έχοντας συμφωνήσει στην ουσιαστική κατάργηση των κλαδικών συμβάσεων, στη μείωση των ήδη χαμηλών μισθών στον ιδιωτικό τομέα, στην αύξηση του απλήρωτου ημερήσιου εργάσιμου χρόνου, αυξάνοντας την εκμετάλλευση. Αυτά υπηρετεί το νομοσχέδιο για τις επιχειρησιακές συμβάσεις".

ΤΑ ΝΕΑ: "Οι έξι αλλαγές για συμβάσεις - μισθούς".
 Στο βασικό της θέμα η εφημερίδα σημειώνει ότι "κλείδωσαν από το υπουργείο Εργασίας οι 6 αλλαγές στο καυτό θέμα της υπερίσχυσης -υπό προϋποθέσεις- των επιχειρησιακών συμβάσεων έναντι των κλαδικών στον ιδιωτικό τομέα και η Λούκα Κατσέλη αρχίζει το παζάρι για να αποσπάσει το πράσινο φως από την τρόικα, η οποία θα έχει και τον τελικό λόγο".
ΤΟ ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ: "Ιδιωτική τράπεζα σαν του Κοσκωτά!".

Η εφημερίδα γράφει ότι "θα είχε την επωνυμία SYNERGY BANK και εκεί πήγαιναν τα μετρητά με τη βαλίτσα. Εταιρία με εκατομμύρια δεν άνοιξε, γιατί ξεχάσαμε να το ζητήσουμε!"

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ: "Πώς έκρυβαν την υπεξαίρεση".
ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ
ΕΞΠΡΕΣ: " Απειλή υψηλών προστίμων για τους οίκους αξιολόγησης".
Στο βασικό της θέμα η εφημερίδα επισημαίνει ότι "σε έλεγχο των οίκων αξιολόγησης από την 1.1.2011 θα προχωρήσουν οι ευρωπαϊκές αρχές, μετά την καταρχήν συμφωνία μεταξύ αξιωματούχων των κρατών - μελών και του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου επί των προτάσεων που έχει καταθέσει ο αρμόδιος επίτροπος Μισέλ Μπαρνιέ".
ΗΜΕΡΗΣΙΑ: "Ο νόμος για τις νέες συμβάσεις. Από 1ης Ιανουαρίου μισθοί ανά επιχείρηση".

Η εφημερίδα σημειώνει ότι "το νέο πλαίσιο για τις εργασιακές σχέσεις -που αποκαλύπτει η «Η»- θα παρουσιάσει η υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης Λ. Κατσέλη την ερχόμενη Πέμπτη στο Υπουργικό Συμβούλιο. Τα σημεία σύγκλισης των κοινωνικών εταίρων".

ΚΕΡΔΟΣ: "Πρώτα η εξυγίανση της ΑΤΕ και στο βάθος η συγχώνευση".

Η εφημερίδα γράφει ότι "μέσα από την εξυγίανση της Αγροτικής Τράπεζας και την κεφαλαιακή της ενίσχυση θα τεθούν οι βάσεις για τη δημιουργία του δημόσιου πυλώνα στο τραπεζικό σύστημα, για το οποίο έχει επί της ουσίας δεσμευθεί η κυβέρνηση".
Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: "Νέου τύπου επιδοτήσεις από την αναπτυξιακό νόμο".

Η εφημερίδα τονίζει ότι "«υβριδικές» επιδοτήσεις, οι οποίες θα επιμερίζονται σε καταβολή ενίσχυσης για το 1/3 της συνολικής εγκεκριμένης επιχορήγησης και σε μακροχρόνια κίνητρα με τη μορφή φοροαπαλλαγών ή αυξημένων αποσβέσεων για τα υπόλοιπα 2/3, φέρνει ο νέος αναπτυξιακός νόμος".

Δεν υπάρχουν σχόλια: