Σάββατο 13 Νοεμβρίου 2010

Ευρεία κυβερνητική σύσκεψη στο Μαξίμου για την οικονομία

Ευρεία κυβερνητική σύσκεψη υπό τον πρωθυπουργό πραγματοποιείται το Σάββατο, στο Μέγαρο Μαξίμου, εν όψει των διαπραγματεύσεων με την τρόικα, που ξεκινούν τη Δευτέρα αλλά και της κατάθεσης του προϋπολογισμού του 2011 την προσεχή Πέμπτη.

Η σύσκεψη πραγματοποιείται και εν όψει της επίσκεψης του κ. Παπανδρέου στο Παρίσι, όπου θα συναντηθεί με το Γάλλο πρόεδρο Νικολά Σαρκοζί και θα συνεδριάσει το Συμβούλιο της Σοσιαλιστικής Διεθνούς.

Στη σύσκεψη θα συμμετέχουν το οικονομικό επιτελείο και οι υπουργοί που έχουν αναλάβει το δύσκολο έργο της περιστολής των δαπανών.

Τη Δευτέρα επίσης η Eurostat θα δώσει στη δημοσιότητα τα στοιχεία του ........


αναθεωρημένου ελλείμματος του 2009 που θα καθορίσουν το εύρος των μέτρων.

Σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις τα στοιχεία της Εurostat θα ανεβάζουν το έλλειμμα του προϋπολογισμού για το 2010 σε επίπεδα πάνω από 9% του ΑΕΠ έναντι 7,8% που προέβλεπε το προσχέδιο του προϋπολογισμού. Η κάλυψη της διαφοράς αυτής θα είναι το αντικείμενο των συνεχών συσκέψεων που θα έχουν τα στελέχη του οικονομικού επιτελείου με την Τρόικα ενώ οι αποφάσεις αναμένεται να οριστικοποιηθούν έως και την Τετάρτη καθώς την Πέμπτη αναμένεται να κατατεθεί στη Βουλή ο Προϋπολογισμός του 2011.

Δεν υπάρχουν σχόλια: