Τετάρτη 17 Νοεμβρίου 2010

Παραπομπή Μπασιάκου, Κοντού και Δούκα

Αναλυτικά τα αποτελέσματα της ψηφοφορίας [ ΕΔΩ ]

Τρεις πρώην υπουργοί της ΝΔ παραπέμπονται στο Δικαστικό Συμβούλιο μετά από μυστική ψηφοφορία που διεξήχθη τα ξημερώματα στη Βουλή για την υπόθεση της μονής Βατοπεδίου, οι κ. Πέτρος Δούκας, Αλέξανδρος Κοντός και Ευάγγελος Μπασιάκος, για το αδίκημα της απιστίας σε βάρος του Δημοσίου και όχι για το ξέπλυμα μαύρου χρήματος που είχε στην πρότασή του το ΠΑΣΟΚ.

Δεν παραπέμπονται οι κ. Γιώργος Βουλγαράκης και Θόδωρος Ρουσόπουλος. Στην ψηφοφορία δεν συμμετείχαν ΝΔ και ΛΑΟΣ.

Ο Πέτρος Δούκας χαρακτήρισε την πρόταση παραπομπής ..........


"πολιτική δίωξη και ενέργεια μικρότητας που τραυματίζει τον κοινοβουλευτισμό", ενώ για αστήρικτες και ανυπόστατες κατηγορίες σε βάρος του έκανε λόγο ο πρώην υπουργός της ΝΔ, Αλέξανδρος Κοντός.

Ο κ. Κοντός αρνήθηκε να δεχτεί ως έγκυρες τις επιστολικές ψήφους βουλευτών θέτοντας θέμα αντισυνταγματικότητας.

Από την πλευρά του, ο Ευάγγελος Μπασιάκος υποστήριξε ότι "το συζητούμενο πόρισμα της Προανακριτικής Επιτροπής περιέχει αβάσιμα και ανακόλουθα στοιχεία, και "η πλειοψηφία καταδικάζει τη μειοψηφία".

Ο Γιώργος Βουλγαράκης εξέφρασε την ελπίδα ότι "έστω και την ύστατη ώρα δεν θα επικρατήσει ο κομματικός φανατισμός αλλά η συνείδηση και η αλήθεια".

Με επιστολή του ο Θόδωρος Ρουσόπουλος, αναφέρει ότι "επί δυο χρόνια αποτύπωσε τα αληθινά γεγονότα και δεν έχει να προσθέσει τίποτα".
γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ Βασίλης Έξαρχος μετά την ψηφοφορία δήλωσε ότι οι βουλευτές τοποθετήθηκαν αβίαστα και ελεύθερα και το αποτέλεσμα αποδεικνύει ότι τίποτα από όσα υποστήριξε η ΝΔ περί δήθεν σκευωρίας και πολιτικής εμπάθειας δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα.
skai

Δεν υπάρχουν σχόλια: