Αν και, επισήμως, από το περιβάλλον του τέως πρωθυπουργού η απάντηση περιοριζόταν στο «ουδέν σχόλιον», «καραμανλικοί» βουλευτές θεωρούσαν ότι ο κ. Σαμαράς «έβγαλε στη σέντρα και μάλιστα αναίτια τον Καραμανλή». Την ίδια στιγμή, η Ρηγίλλης παρέπεμπε σε όσα ο ίδιος ο κ. Σαμαράς είπε, ότι δηλαδή επωμίζεται δυσανάλογα βαρύ φορτίο ευθυνών, καταλήγοντας στο ίδιο συμπέρασμα ότι ο κ. Καραμανλής θα πρέπει να μιλήσει.
Στο επιτελείο Σαμαρά κυριαρχεί η εκτίμηση πως απαιτείται περαιτέρω ..........
αποστασιοποίηση από το κυβερνητικό παρελθόν προκειμένου το κόμμα να έχει περιθώρια ανάκαμψης. Το εξέφρασε δημοσίως (MEGA) ο κ. Μ. Χαρακόπουλος, προσπαθώντας πάντως να αμβλύνει τις αιχμές: «Ο Κ. Καραμανλής προσέφερε πολλά στην παράταξη και τον τόπο, γι’ αυτό θα πρέπει και από τον ίδιο να λάβουν “πληρωμένη απάντηση” όσοι επιχειρούν, εδώ και ένα χρόνο, να απαξιώσουν το έργο της Ν.Δ.». «Πρέπει να μιλήσει», υποστήριξε (Βήμα FM) και ο Γερ. Γιακουμάτος, καλώντας ουσιαστικά τον κ. Καραμανλή να αναλάβει τις ευθύνες για όσα έκαναν «μερικά golden τσόγλαν, για μερικούς στο Βατοπέδι, τη Siemens...».
Οι συνεργάτες του κ. Καραμανλή, από την πλευρά τους, διαπιστώνουν με προβληματισμό την αναζωπύρωση της συζήτησης και υποστηρίζουν ότι δεν μεταβάλλεται η θέση (σιωπής) του τέως πρωθυπουργού. Τον εκνευρισμό εντείνει και η φημολογία για πρόωρες εκλογές σε συνδυασμό με τα σενάρια περί απόφασης της νέας ηγεσίας να αφήσει εκτός εκλογικής λίστας βουλευτές με σημαίνοντα ρόλο στις κυβερνήσεις Καραμανλή.
kathimerini
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου