Τρίτη 10 Αυγούστου 2010

Ν.Δ: Νέα αγκάθια από Τατούλη


Ημικρανία στη Ρηγίλλης προκαλεί η ανεξάρτητη υποψηφιότητα του Πέτρου Τατούλη για την περιφέρεια Πελοποννήσου.

Η Ν.Δ. ξορκίζει το ενδεχόμενο να τον στηρίξει το ΠΑΣΟΚ, καθώς μια τέτοια προοπτική τού δίνει δυναμική νίκης, όπως τουλάχιστον δείχνουν οι δημοσκοπήσεις.

Πέντε είναι τα μεγάλα αγκάθια της υποψηφιότητας Τατούλη για τη Ν.Δ.:

1 Το σοβαρό ενδεχόμενο να χάσει την Πελοπόννησο, δηλαδή, μια περιφέρεια που είναι από γαλάζια μέχρι βαθύ μπλε. Οταν οι εκτιμήσεις μιλάνε για πιθανή νίκη της Ν.Δ. σε 4 περιφέρειες από τις 13, αν χάσει και την -υποτίθεται- σίγουρη της Πελοποννήσου, η εικόνα θα είναι πολύ αρνητική και θα επηρεάσει και την περαιτέρω δυναμική της. Η ήττα θα ήταν πλήγμα και για τον Αντώνη Σαμαρά, καθώς οι δημοτικές και περιφερειακές εκλογές του Νοεμβρίου θα είναι το πρώτο κρας-τεστ της ...........


ηγεσίας του και προσφέρονται για πολιτικά συμπεράσματα.

Οι ένοικοι

2 Η στήριξη Καρατζαφέρη στον Τατούλη αδυνατίζει ακόμη περισσότερο την υποψηφιότητα του σημερινού νομάρχη Μεσσηνίας Δημήτρη Δράκου, που έχει το χρίσμα της Ν.Δ. Ο ΛΑΟΣ σε περιοχές της Πελοποννήσου έχει καταγράψει και διψήφια νούμερα δεν είναι αμελητέα η δύναμή του. Οι ένοικοι της ίδιας πολυκατοικίας -Ν.Δ. και ΛΑΟΣ μαζί- θα σάρωναν. Τώρα ο αγώνας της Ν.Δ. γίνεται πολύ δύσκολος, ενώ θα μπορούσε να είναι περίπατος, όπως υποστηρίζουν πολλά στελέχη.

3 Ο Πέτρος Τατούλης δεν είναι απλώς ένας πρώην δικός «της». Διαγράφτηκε από τον Κώστα Καραμανλή μετά τη συνεχή κριτική του. Ηταν ένας αντάρτης που καυτηρίαζε τις παθογένειες της διακυβέρνησης της Ν.Δ., τα σκάνδαλα (Βατοπέδιο κ.ά.), τις πολιτικές συμπεριφορές (Βουλγαράκη, Ρουσόπουλου κ.λπ.), την επανίδρυση του κράτους που υποσχέθηκε αλλά δεν τόλμησε. Δικαιώθηκε σε όλες τις επισημάνσεις και παρεμβάσεις του. Το οξύμωρο όμως είναι ότι ο Αντώνης Σαμαράς ουδέποτε τον κάλεσε να επιστρέψει στη «νέα Ν.Δ.», όπως την αποκαλεί, παρά το γεγονός ότι ο πρώην βουλευτής φαινόταν να είναι ανοιχτός σε ένα ενδεχόμενο επιστροφής του. Τώρα τον έχει απέναντί του.

4 Οι ψηφοφόροι του Τατούλη όταν ήταν βουλευτής Αρκαδίας ήταν κυρίως προσωπικοί. Ηταν συντοπίτες του που τον ακολουθούσαν διότι τους εξέφραζε το πολιτικό του στίγμα. Επίσης είναι από τους ελάχιστους που ενώ μπήκαν στην πολιτική παρέμειναν φτωχοί. Αρκετές νεοδημοκρατικές ψήφους θα κρατήσει και τώρα, γεγονός που θα λειτουργήσει εις βάρος του υποψηφίου της Ν.Δ., Δράκου.

5 Η υποψηφιότητα Δράκου, η οποία χρεώνεται στον υπεύθυνο Αυτοδιοίκησης Βασίλη Μιχαλολιάκο -οι δύο άνδρες έχουν στενή φιλία-, έχει προκαλέσει εσωκομματικές κόντρες. Ο Γιάννης Μανώλης, που έχει ένα ρεύμα στην Πελοπόννησο (εκλεγόταν στην Αργολίδα), είχε ζητήσει από τον πρόεδρο της Ν.Δ. να πάρει το χρίσμα. Δεν του το έδωσε διότι πέρασε η γραμμή Μιχαλολιάκου για Δράκο και έχει δυσαρεστηθεί. Δύσκολα θα δώσει σκληρή μάχη για να κερδηθεί η περιφέρεια. Από την άλλη βέβαια, ο Δράκος έχει τη στήριξη της Ντόρας Μπακογιάννη στης οποίας το πλευρό στάθηκε στην προεδρική κούρσα. Η δύναμή της όμως στην Πελοπόννησο είναι περιορισμένη.

«Μανιάτικη τιμή»

«Θεωρώ δεδομένη, αλλά όχι χωρίς μάχη βεβαίως την εκλογή του κ. Δράκου, ο οποίος επελέγη με κριτήρια καθαρά αυτοδιοικητικά και όχι με κριτήρια προσωπικής φιλίας ή στενού κομματισμού» δήλωσε ο Βασίλης Μιχαλολιάκος στο Κανάλι 1 του Πειραιά. «Είναι ο νομάρχης του μεγαλύτερου νομού της Πελοποννήσου, είναι ο πρόεδρος της ΕΝΑΕ, η οποία είναι η Ενωση Νομαρχιακών Αυτοδιοικήσεων Ελλάδος. Είχα πει ότι "βάζω τον λόγο της μανιάτικής μου τιμής" για τη νίκη. Και δεν νομίζω ότι θα τον έβαζα τόσο εύκολα».

Ο Πέτρος Τατούλης αρνείται πάντως ότι κατέβηκε στις περιφερειακές εκλογές για να πάρει τη ρεβάνς από τη Ν.Δ. «Μακράν από εμένα η λογική, ότι λειτουργώ σε ένα επίπεδο εκδικητικό» δήλωσε στον «9,84». «Θα συνέβαινε αυτό εάν αυτά που ελέχθησαν σε ύστερους χρόνους δεν επιβεβαιώνονταν ποτέ».

Προχώρησε και σε φλερτ με το ΠΑΣΟΚ, παίρνοντας θέση υπέρ του «Καλλικράτη». «Δεν είναι θέμα τοπικής αυτοδιοίκησης ο "Καλλικράτης", είναι λάθος αυτό που ακούγεται» τόνισε. «Ο "Καλλικράτης" -κατά την ταπεινή μου γνώμη- είναι, μια πολύ σημαντική πρωτοβουλία η οποία θα έπρεπε να είχε αναληφθεί εδώ και χρόνια σε αυτό τον τόπο και αποτελεί το πρώτο και ουσιαστικότερο στάδιο για την επανασυγκρότηση του κράτους ή αυτό που έλεγε η Ν.Δ. και που ποτέ δεν το έκανε πράξη: η επανίδρυση του κράτους».
enet

Δεν υπάρχουν σχόλια: