Τρίτη 11 Μαΐου 2010

Ο εξοργιστικός πολιτικός κυνισμός

Σήμερα αναμένεται να γίνει η παρουσίαση του νέου ασφαλιστικού νομοσχεδίου, μετά από έγκριση του υπουργικού συμβουλίου. Η μεγάλη ανατροπή του είναι ότι αμέσως, από το 2011, δηλαδή μετά από επτά μόλις μήνες, αυξάνεται το όριο ηλικίας για την 35ετία από τα 58 στα 60 έτη. Σταδιακά από το 2011 έως το 2015 θα αυξηθούν στα 40 τα έτη που απαιτούνται για την έξοδο από την εργασία χωρίς όριο ηλικίας.

Οι αλλαγές θα επιφέρουν μειώσεις συντάξεων. Είναι εύκολα αντιληπτό τι θα υποστεί ένας εργαζόμενος 56 ετών, που απειλούνταν ήδη, ότι από το 2013 θα αρχίσουν οι αλλαγές. Τώρα, αντί για δύο θα πρέπει να μείνει άλλα τέσσερα χρόνια να περιμένει τη σύνταξη που πλήρωνε μια ζωή, κουτσουρεμένη σε σχέση με όσα είχε συμφωνήσει με το αναξιόπιστο κράτος, που αλλάζει γνώμη κάθε εβδομάδα, χειροτερεύοντας τη ζωή του.

Και εκείνο που τον εξοργίζει ακραία είναι ότι αυτός, ο ταπεινός εργαζόμενος, χωρίς να συμμετέχει στο φαγοπότι εκείνων που εμπιστευόταν και ψήφιζε για να έχουν τις απολαβές του κυβερνήτη, υποχρεώνεται να συνεισφέρει τρία δισ. ευρώ μέσα στην τετραετία, από τη φτώχεια του, ενώ οι επιχειρήσεις θα υποστούν μεγαλύτερο φόρο ενός δισ. ευρώ από τον πλούτο τους!

Αν αυτό δεν είναι ο ορισμός της προκλητικής αδικίας, τότε ποιος είναι; Και ο εκλεγμένος από αυτόν το λαό υπουργός Οικονομικών, απαντά με κυνισμό: «Έρχονται ανατροπές. Και πρέπει να έρθουν ανατροπές. Και αυτό έχει να κάνει με το πώς λειτουργεί η αγορά εργασίας και το Συνταξιοδοτικό». Να τον χαιρόμαστε.
apogevmatini

Δεν υπάρχουν σχόλια: