Πέμπτη 1 Απριλίου 2010

Τα μέτρα της Τροχαίας την περίοδο του Πάσχα - Tι πρέπει να προσέξουν οι οδηγοί


Μπλόκα ανά 20 με 30 χιλιόμετρα, τροχονόμοι που θα δίνουν οδηγίες στους σταθμούς διοδίων και αυξημένη αστυνόμευση σε αεροδρόμια, λιμάνια και σταθμούς είναι τα βασικά μέτρα που λαμβάνει η Τροχαία για τις μετακινήσεις του Πάσχα.

Όσοι πρόκειται να μετακινηθούν καλούνται να ενημερώνονται εκ των προτέρων για την κατάσταση του οδικού δικτύου.
Ταλαιπωρία φαίνεται πως περιμένει όσους κινηθούν στην Εθνική Οδό Αθηνών-Πατρών μετά την Κόρινθο, καθώς σε πολλά σημεία η κίνηση θα διεξάγεται μόνο σε μία λωρίδα λόγω των έργων.

Έξι είναι τα προβληματικά σημεία: 141-142 χλμ (μετά το Ξυλόκαστρο), 149-152 χλμ (Ανισόπεδος Κόμβος Ακράτας), 158-164 χλμ (Ανισόπεδος Κόμβος Καλαβρύτων), 176-180 χλμ (γέφυρα Μεγανίτη), 187-192 χλμ, 193-197 χλμ (Σήραγγες Παναγοπούλας), και 202-205 χλμ (πριν το Ρίο).
Οδικά έργα πραγματοποιούνται σε ακόμα σε .......


τέσσερα σημεία της Εθνικής Οδού Αθηνών Θεσσαλονίκης, και κυρίως στην Υλίκη, σε δύο τμήματα της Εγνατίας Οδού, σε δύο τμήματα της Αθηνών-Ιωαννίνων, σε ένα τμήμα της Αντιρρίου-Ιωαννίνων και σε ένα σημείο της οδού Τρίπολης-Καλαμάτας.

Σημειώνεται ότι από τα διόδια της Τραγάνας η διέλευση των οχημάτων θα γίνεται δωρεάν το απόγευμα της Μεγάλης Πέμπτης, από τις 17.00 έως τις 20.00 μετά την κινητοποίηση των Επιτροπής των κατοίκων, που αντιδρούν στην επιβολή διοδίων.
Δείτε τον αναλυτικό χάρτη της Αστυνομίας με τα οδικά έργα εδώ.
Η εθνική οδός θα είναι ανοιχτή στα Τέμπη από την Μεγάλη Πέμπτη μέχρι την Κυριακή του Θωμά.
Κατά την εορταστική περίοδο θα ισχύουν οι απαγορεύσεις στις μετακινήσεις φορτηγών, με ωφέλιμο φορτίο άνω του 1,5 τόνου, όπως προβλέπει η σχετική κοινή Υπουργική Απόφαση. Διαβάστε αναλυτικά.
Αυξημένoι έλεγχοι
Συνεργεία της Τροχαίας θα διενεργούν ειδικούς και γενικούς ελέγχους, ιδιαίτερα για τη βεβαίωση επικίνδυνων παραβάσεων, όπως η υπερβολική ταχύτητα, η οδήγηση υπό την επήρεια αλκοόλ, το αντικανονικό προσπέρασμα και η χρήση κινητών τηλεφώνων κατά την οδήγηση, αναφέρει ανακοίνωση της Αστυνομίας.
Τα μέτρα προβλέπουν αστυνόμευση ανά 20-30 χιλιόμετρα, ανάλογα και με την κίνηση σε κάθε περιοχή, αυξημένη αστυνομική παρουσία σε λιμάνια, αεροδρόμια, σταθμούς, σε σημεία με αυξημένη συχνότητα τροχαίων και στις εισόδους και εξόδους των αστικών κέντρων, καθώς και ρύθμιση της κυκλοφορίας με τροχονόμους σε κεντρικές διασταυρώσεις.
Στους σταθμούς διοδίων, τροχονόμοι θα μοιράζουν ενημερωτικά φυλλάδια, θα προσφέρουν πληροφορίες και θα κάνουν επισημάνσεις στους οδηγούς.
H κίνηση στον Πειραιά
Αυξημένη είναι η κίνηση στο λιμάνι του Πειραιά, ωστόσο, φαίνεται ότι υπάρχουν ακόμα εισιτήρια για όσους το σκέφτονται.
Συνολικά αναμένεται να αναχωρήσουν 25 πλοία με περισσότερους από 35 χιλιάδες επιβάτες, ενώ τη Μ.Παρασκευή έχουν προγραμματιστεί 22 αναχωρήσεις.
Newsroom ΔΟΛ
in

Δεν υπάρχουν σχόλια: