Πέμπτη 22 Απριλίου 2010

Ένταση για το ενδεχόμενο κλήσης του Γ. Παπακωνσταντίνου


Στην Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής που διερευνά το σκάνδαλο της Μονής Βατοπεδίου και της λίμνης Βισθωνίδας 

Ένταση προκάλεσε στην Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής που διερευνά το σκάνδαλο της Μονής Βατοπεδίου και της λίμνης Βισθωνίδας, η προοπτική κλήσης του υπουργού Οικονομικών, Γιώργου Παπακωνσταντίνου.

Οι βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας έχουν ζητήσει την κλήση του υπουργού Οικονομικών, προκειμένου να ενημερώσει την Επιτροπή, τόσο για τους ελέγχους των ........


οικονομικών δραστηριοτήτων του εμπλεκομένου στην υπόθεση, επιχειρηματία Αθ. Πάπιστα (με δεδομένη, όπως έχουν υποστηρίξει, την γνωριμία των κ.κ. Παπακωνσταντίνου και Πάπιστα), όσο και για την διερεύνηση των οικονομικών επιλογών της Μονής εκ μέρους των υπηρεσιών του υπουργείου, κατά την μέχρι στιγμής θητεία του κου Παπακωνσταντίνου. Τρίτο ζήτημα που αφορά την Επιτροπή, είναι και η επιλογή του υπουργού, να ακυρώσει τις αποφάσεις του προκατόχου του, Γ. Παπαθανασίου, σχετικά με τον τρόπο επιστροφής στο Δημόσιο, των εκτάσεων που παραχωρήθηκαν στη Μονή Βατοπαιδίου.

Για την κλήση του κου Παπακωνσταντίνου, συνηγορεί το Κομμουνιστικό Κόμμα, ενώ συναινούν επίσης ο ΛΑΟΣ και ο ΣΥΡΙΖΑ, κυρίως προκειμένου να επιτευχθεί ομοφωνία στις κινήσεις της Επιτροπής. Κατηγορηματικά αντίθετοι υπήρξαν ωστόσο οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, που διέκριναν στην πρόταση της αξιωματικής αντιπολίτευσης, προσπάθεια επικοινωνιακού αντιπερισπασμού. Μια ενδιάμεση πρόταση του βουλευτή του ΠΑΣΟΚ, Δ. Τσιρώνη, να απευθυνθεί ο υπουργός στην Επιτροπή μέσω εγγράφου, δεν έγινε δεκτή από την αξιωματική αντιπολίτευση. Ο επικεφαλής των βουλευτών της ΝΔ, Ν. Δένδιας, ανέφερε ότι «θα σταθμίσουμε πάρα πολύ σοβαρά το αν αυτή η επιτροπή επιτελεί πραγματικά έργο, ή αν επιτελεί άλλο ρόλο και κατά συνέπεια θα σταθμίσουμε πάρα πολύ σοβαρά αν θα παραμείνουμε στις εργασίες της επιτροπής».

Η λήψη απόφασης, αναβλήθηκε για την Πέμπτη.
skai

Δεν υπάρχουν σχόλια: