Πέμπτη 18 Μαρτίου 2010

Ο Θεός να βάλει το χέρι του...


Δεν μοιάζουν σοβαροί όσοι μας κυβερνούν…

Ο Θεός να βάλει το χέρι του…

Tα επιτόκια δανεισμού παραμένουν σχεδόν διπλάσια του επιτοκίου που δανείζεται το γερμανικό δημόσιο γιατί δεν είμαστε στοιχειωδώς σοβαροί και συνεπείς...

Ό,τι κάναμε τα τελευταία τριάντα χρόνια, εκτός ελαχίστων εξαιρέσεων που μας οδήγησαν εδώ που βρισκόμαστε στο χείλος του έξω απ’ εδώ, το ίδιο συνεχίζουμε να κάνουμε...

Την ύστατη ώρα η κυβέρνηση δεν άντεξε να μην υποχωρήσει στα θέματα που αφορούν τους προνομιούχους υπαλλήλους της Βουλής.

Στις γνωστές νεοελληνικές καλένδες και το θέμα της φορολόγησης 15% των offshores, του 8% των καταθέσεων σε ξένες τράπεζες, των ταμειακών στα ταξί και μια σειρά άλλων ......


επαγγελμάτων που φοροδιαφεύγουν και παραμένουν κλειστά.

Η μείωση των μισθών και η υπερφορολόγηση των μισθωτών χωρίς το αντίβαρο της διεύρυνσης της φορολογικής βάσης θα οδηγήσει σε κοινωνική ένταση και όχι αίσθηση κοινής προσπάθειας... και τη δημιουργία της βάσης ενός κοινωνικού συμβολαίου.

Το αποτέλεσμα

Οι περισσότεροι Έλληνες δεν έχουν πεισθεί ότι η κυβέρνηση σοβαρολογεί όταν μιλάει για το ενδεχόμενο χρεοκοπίας και απώλειας της εθνικής ανεξαρτησίας.

Η ίδια η κυβέρνηση κάνει ό,τι είναι δυνατόν να επιβεβαιώσει αυτή την υποψία.

Σύγχυση…


Ξεκινάει πριν έξι μήνες με τη γραμμή λεφτά υπάρχουν, ανάπτυξη και όχι δημοσιονομική πειθαρχία.

Μετά αφού όλη η υφήλιος βοά ότι η Ελλάδα είναι στα πρόθυρα χρεοκοπίας αναγγέλλει το περίφημο ΠΣΑ και διατυμπανίζει σε όλους τους τόνους ότι τα μέτρα του προγράμματος αυτού είναι υπεραρκετά και δεν χρειάζεται να γίνουν μειώσεις μισθών στο δημόσιο ή του αριθμού των δημοσίων υπαλλήλων...

Μετά από λίγες εβδομάδες βρισκόμαστε στον αστερισμό της αφαίρεσης του 14ου μισθού.

Τώρα η κυβέρνηση παίζει το χαρτί του ΔΝΤ επειδή Ευρωπαίοι και αγορές δεν μας πιστεύουν και οι μεν δεν βάζουν το χέρι στην τσέπη και οι άλλες δεν αφήνουν τα επιτόκια να πέσουν.

Συνέπεια και πειθαρχεία προς μια κατεύθυνση χρειάζεται...

Οι υπεύθυνοι…

Σίγουρα δεν ευθύνεται η σημερινή κυβέρνηση για την κατάσταση που αντιμετωπίζουμε. Είναι ευθύνη της προηγούμενης του «σεμνά και ταπεινά», της επανίδρυσης και των κουμπάρων αποκλειστικά.

Η αντιπολίτευση όταν ετέθη το θέμα της εξαπάτησης Ευρωπαίων και Ελλήνων με ψεύτικα στατιστικά στοιχεία, αντί να απαντήσει ότι συναινεί οποιοσδήποτε ενέχεται σε τέτοιες πράξεις να πάει στη δικαιοσύνη, ζητά εξεταστικές για τις οικονομικές πολιτικές που ακολουθήθηκαν τα τελευταία 30 χρόνια... Όπερ, σε κουβέντα στα τηλεπαράθυρα να βρισκόμαστε...

Επιπλέον τα χθεσινά μέτρια και αποτυχημένα κατά κύριο λόγο ως κυβερνητικά πρόσωπα, που ένα χρόνο πριν άνοιξαν τις πόρτες του δημοσίου σε δεκάδες χιλιάδες κομματικούς, παριστάνουν τους κριτές και ελεγκτές της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Νομίζω ότι κυβέρνηση και αντιπολίτευση στερούνται στοιχειώδους σοβαρότητας και αίσθησης του καθήκοντος. Όπως ακριβώς έχει συμβεί πριν όλες τις μεγάλες καταστροφές σε αυτό τον τόπο.

Για να μας λυπηθούν οι Γερμανοί; Είτε με ΔΝΤ είτε με ΕΝΤ τα ίδια πράγματα θα πρέπει να γίνουν. Αφού δεν τολμάμε να τα κάνουμε μόνοι μας και να διατηρήσουμε τα κυριαρχικά μας δικαιώματα, ας επιμείνουμε στον ευρωπαϊκό προσανατολισμό μας.

Κατά τα λοιπά;

Ο Θεός να βάλει το χέρι του... 
capital

Δεν υπάρχουν σχόλια: