Πέμπτη 18 Μαρτίου 2010

Το σενάριο συνομωσίας εναντίον της Ελλάδας του δημοσιογράφου Alex Jones. Απλή θεωρία, ή μήπως η αλήθεια; (video)


Το σενάριο συνομωσίας εναντίον της Ελλάδας στο υποτιτλισμένο video του περίφημου αμερικανού δημοσιογράφου Alex Jones. Απλή θεωρία, ή μήπως η αλήθεια;

Λένε πως από μικρό κι από τρελό μαθαίνεις την αλήθεια. Το ίδιο ισχύει και για τον Alex Jones, τον περίφημο "γκουρού" των θεωριών συνομωσίας στις ΗΠΑ. Διασημότητα με φανατικούς οπαδούς, αλλά και φανατικούς εχθρούς, όπως όλες οι αμφιλεγόμενες προσωπικότητες, ο Alex Jones έχει εκδιωχθεί από όλα τα ραδιοτηλεοπτικά μέσα που δούλευε, καθώς όπως υποστηρίζει ο ίδιος "δεν άντεχαν τις αλήθειες του". Έχει κατηγορηθεί ως απομονωτιστής, και δεξιοσυντηρητικός, αλλά έχει πει και αλήθειες.

Θα μπορούσαμε να τον χαρακτηρίσουμε ως μια hard core διεστραμμένη εκδοχή του Μάκη Τριανταφυλλόπουλου: Ικανός ρεπόρτερ μεν και μαμούνι, αλλά πάντα ........


βλέπει μπροστά του ως αόρατο εχθρό μεγάλες πολυεθνικές, ξένα συμφέροντα και πανίσχυρους Dr.No που κινούν τα νήματα, στα πρότυπα των ταινιών του James Bond.

Γιατί τα λέμε όλα αυτά; Γιατί ο Alex Jones ασχολήθηκε εκτενώς με το οικονομικό πρόβλημα της Ελλάδας, στην ιντερνετική του εκπομπή. Στην εκπομπή αυτή, ούτε λίγο ούτε πολύ υποστήριξε πως έχουμε πέσει θύμα μιας διεθνούς πλεκτάνης των τραπεζών και των ξένων funds που σαν κοπάδι ύαινες λυμαίνονται την παγκόσμια οικονομία, καταβροχθίζοντας το κάθε αδύναμο κράτος που θα πέσει αιμορραγώντας στα δόντια τους. Θεωρεί μάλιστα πως μετά την Ελλάδα, έρχεται η σειρά των ΗΠΑ!

Για να είμαστε ειλικρινείς δεν είναι και πολύ στα καλά του - όμως όπως είπαμε και στην αρχή μόνο από τρελό μαθαίνεις την αλήθεια. Και ο Jones εχει συγκεντρώσει αρκετά στοιχεία που δεν επιδέχονται αμφισβήτηση: Γνωρίζει άριστα το ελληνικό πρόβλημα, τον εκβιασμό των ξένων μέσω των υψηλών spreads να πουλήσουμε δημόσια περιουσιακά μας στοιχεία (αυτό μάλιστα είναι ο Νο1 όρος που σου βάζει το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο προκειμένου να σε δανείσει με χαμηλό τόκο) αλλά και τις παρασκηνιακές κινήσεις των τραπεζών. Στηλιτεύει την άρνηση των Γερμανών να μας στηρίξουν και την άρνηση βοήθειας από τους υπόλοιπους "εταίρους", που μας αφήνουν αβοήθητους. Επισημαίνει επίσης το βρώμικο παιχνίδι που έπαιξε η Goldman Sachs, προτείνοντας στην ουσία -όπως λέει ο ίδιος- στους Ελληνες να τηρήσουν διπλά βιβλία επί κυβερνήσεων Σημίτη, προκειμένου να μπούμε στη ζώνη του ευρώ. Όλα αυτά, τα στηρίζει σε δημοσιεύματα τα οποία έχει ο ίδιος συλλέξει από έγκυρες οικονομικές εφημερίδες και οργανισμούς. Αν μη τι άλλο, δεν επιδέχονται αμφισβήτηση.

Αξίζει να αφιερώσεις λίγα λεπτά για να αποκτήσεις μια σφαιρική εικόνα του τι συμβαίνει ακριβώς αυτή την εποχή στον πλανήτη. Μην σε απασχολούν τα αγλικά του, το video είναι υποτιτλισμένο στα ελληνικά:



menslounge

Δεν υπάρχουν σχόλια: