Τρίτη 9 Φεβρουαρίου 2010

Ότι και να λένε αυτό δεν έχει προηγούμενο


Ότι και αν ισχυρίζεται η απίστευτη κυβέρνηση του Γιώργου Παπανδρέου για την τραγική κατάσταση της οικονομίας, το μόνο σίγουρο είναι ότι θα περάσει στη ιστορία ως η μοναδική κυβέρνηση από συστάσεως του Ελληνικού κράτους που επέβαλε μείωση μισθών ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΔΗΜΟΣΙΟΥΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΥΣ.

Η απόφαση για πάγωμα των μισθών σε συνδυασμό με τη φορολόγηση όλων σχεδόν των επιδομάτων όλων των δημοσίων υπαλλήλων ασχέτως συνολικών αποδοχών έχει ως άμεσο αποτέλεσμα τη μείωση των πραγματικών μισθών.

Εάν ο NBAer πρωθυπουργός είχε επιβέλει μία τέτοια μείωση αποδοχών ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ παρατρεχάμενους που έχει τότε μπορεί και να συζητούσαμε.

Εάν ο πρωθυπουργός είχε εποβάλει αντίστοιχη ΠΡΩΤΑ μείωση στους .....


μισθούς των διοικητών και των προέδρων των δημοσίων οργανισμών τότε μπορεί και να το βάζαμε σε συζήτηση.

Εάν ο Γιώργος Παπανδρέου επέβαλε αντίστοιχη μείωση μισθών στους βουλευτές τότε ίσως και να μπαίναμε στον κόπο να σκεφθούμε ένα τέτοιο ενδεχόμενο.

Από τη στιγμή όμως που όλοι όσοι αμοίβονταν αδρά θα συνεχίσουν απροβλημάτιστα να απολαμβάνουν τις παχυλές αμοιβές τους, δεν είναι δυνατό να συζητάμε για μείωση στους μισθούς των δημοσίων υπαλλήλων των 1.200 ευρώ το μήνα.

Η κυβέρνηση στην απελπισία της και προφανώς λόγω ανικανότητας του οικονομικού επιτελείου, εφαρμόζει πρωτοφανής, άδικες, κοιωνικά ανάλγητες, ληστρικές και απαράδεκτες πολιτικές εις βάρος των μόνων που μπορεί να ξεσκίσει χωρίς να φοβάται την αντίδραση οργανομένων οικονομικών συμφερόντων.

Ο κοκκαλιάρης κάποτε είχε πει: "Το Αιγάλεω και ο Ολυμπιακός να κερδίζουν και οι υπόλοιποι να πάνε να γ...."
Το ΠΑΣΟΚ σήμερα λέει τα οργανομένα οικονομικά συμφέροντα να μην ενοχλήσουμε και οι υπόλοιποι να πάνε να ........ (συμπληρώστε ότι θέλετε).

Κάποτε λέγαμε ότι ο Κ. Καραμανλής θα περάσει στην ιστορία ως ο χειρότερος πρωθυπουργός στην Ελλάδα. Ο Γιώργος Παπανδρέου καταφέρνει μέσα σε μόλις 4 μήνες να ανατρέψει τα δεδομένα και να διεκδικεί επάξια το βραβείο του πλέον αποτυχημένου πρωθυπουργού.

Θερμά συγχαρητήρια.


politikiprotasi

Δεν υπάρχουν σχόλια: