Σάββατο 20 Φεβρουαρίου 2010

Στερεύουν από καύσιμα τα βενζινάδικα.


Τεράστια προβλήματα δημιουργούνται από την συνεχιζόμενη απεργία των τελωνειακών και των βυτιοφορέων δημόσιας χρήσης που ξεκινά σήμερα.Τα περισσότερα πρατήρια βενζίνης έμειναν από καύσιμα ενώ αμόλυβδη έχουν πλέον μόνο τα πολύ ακριβά βενζινάδικα.
Οι περισσότεροι οδηγοί βλέπουν το ρεβερβουάρ τους να έχει λίγη βενζίνη και όπου πηγαίνουν να βάλουν καύσιμα βλέπουν αυτοσχέδιες ταμπέλες που λένε ότι δεν υπάρχουν καύσιμα.Τα 2/3 των πρατηρίων βενζίνης δεν έχουν καύσιμα.Σοβαρά προβλήματα υπάρχουν και στη διανομή πετρελαίου θέρμανσης.
Οι τελωνειακοί απεργούν για την περικοπή των επιδομάτων λόγω της μεγάλης οικονομικής κρίσης που μαστίζει τη χώρα μας και οι βυτιοφορείς για το άνοιγμα των κλειστών επαγγελμάτων κάτι που επιβάλλει η Ευρωπαϊκή Ένωση στη χώρα μας.
Μειώνονται με σταθερούς ρυθμούς τα .....


αποθέματα αμόλυβδης στα πρατήρια υγρών καυσίμων, λόγω της απεργίας των τελωνειακών, η οποία συνεχίζεται ως την Τετάρτη.
Τα προβλήματα αναμένεται μάλιστα να ενταθούν, καθώς την Παρασκευή αρχίζουν απεργία και οι ιδιοκτήτες των 1.300 βυτιοφόρων δημόσιας χρήσης, που απειλούν να μετατρέψουν την απεργία τους σε διαρκείας.
Σε ορισμένα πρατήρια οι καταναλωτές σχηματίζουν ουρές για να προλάβουν τα τελευταία λίτρα βενζίνης, καθώς, όπως εκτιμάται, το 40% των πρατηρίων στα αστικά κέντρα και το 70% στην υπόλοιπη χώρα δεν έχουν πλέον αμόλυβδη.
Στην Αθήνα, μόλις δύο στα πέντε πρατήρια διαθέτουν αμόλυβδη, ενώ κάποια έχουν κατεβάσει τις αντλίες. Παράλληλα, κάποια πρατήρια δίνουν στους καταναλωτές μόνο ενισχυμένη βενζίνη, της οποίας η τιμή ξεπερνά το 1,5 ευρώ.
Για καταστροφικές συνέπειες στην οικονομία κάνουν λόγο ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Εξαγωγέων και η Εθνική Συνομοσπονδία Ελληνικού Εμπορίου.
Ζητούν να εκτελωνίζονται καύσιμα από τα διυλιστήρια χωρίς τη φυσική παρουσία τελωνειακών, ζήτησαν την Πέμπτη από το υπουργείο Οικονομικών οι εταιρείες εμπορίας πετρελαιοειδών.
Οι φορείς της αγοράς ζητούν από την πλευρά τους να ορισθεί προσωπικό ασφαλείας στα τελωνεία, ώστε να συνεχιστεί απρόσκοπτα η διακίνηση των προϊόντων και των καυσίμων.
Εκτιμάται ότι περίπου 2000 κοντέινερ εισαγωγής – εξαγωγής δεν φτάνουν κάθε ημέρα στον προορισμό τους.
Οι τελωνειακοί αποφάσισαν νέες 48ωρες επαναλαμβανόμενες απεργίες από την Παρασκευή στις 7 το πρωί έως και την ερχόμενη Τετάρτη 24 Φεβρουαρίου, διαμαρτυρόμενοι για την περικοπή των επιδομάτων και του εισοδήματός τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια: