Δευτέρα 1 Φεβρουαρίου 2010

ΑΣΕΠ: Προσλήψεις 1.245 συμβασιούχων έργου στους δήμους


Νέο πακέτο 1.245 αιτημάτων πρόσληψης προσωπικού διαφόρων κλάδων και ειδικοτήτων με συμβάσεις μίσθωσης έργου έφθασε στα γραφεία του Ανωτάτου Συμβουλίου Επιλογής Προσωπικού (ΑΣΕΠ) για έγκριση, ενώ το αμέσως προσεχές διάστημα αναμένεται να αποσταλούν και τα αιτήματα των περιφερειών. Ήδη τα νέα αιτήματα έχουν λάβει αριθμό πρωτοκόλλου από την Ανεξάρτητη Αρχή, ενώ μετά την ολοκλήρωση της καταγραφής όλων των αιτημάτων, το ΑΣΕΠ θα προχωρήσει στην έγκριση των συγκεκριμένων προσλήψεων εφόσον πρόκειται για γνήσιες συμβάσεις μίσθωσης έργου και δεν υποκρύπτουν εξαρτημένη εργασία.

Στην πλειονότητά τους οι φορείς που κατέθεσαν τα αιτήματά τους για έγκριση της Αυτοδιοίκησης και συγκεκριμένα, δήμοι, κοινότητες, δημοτικές επιχειρήσεις, ΚΑΠΗ, παιδικοί και βρεφονηπιακοί σταθμοί, νομαρχιακές αυτοδιοικήσεις, αθλητικοί οργανισμοί, δημόσιες κεντρικές βιβλιοθήκες κ.ά.

Μεταξύ των ειδικοτήτων που ζητούν οι φορείς να προσλάβουν περιλαμβάνονται οι ......


εξής: ΠΕ Ιατρών, ΠΕ Πληροφορικής, ΠΕ Μηχανικών, ΠΕ Αρχιτεκτόνων, ΠΕ Τοπογράφων, ΠΕ Πολιτικών Μηχανικών, ΠΕ Ψυχολόγων, ΤΕ Βιβλιοθηκονόμων, ΤΕ Πληροφορικής, ΤΕ Διοίκησης και Οικονομίας, ΤΕ Λογιστικής, ΤΕ Έργων Υποδομής, ΔΕ Ταξινόμων, ΔΕ Οδηγών, ΔΕ Διοικητικού, ΔΕ Χειριστών Η/Υ, ΔΕ Εποπτών, ΥΕ Καθαριστών, ΥΕ Εργατών κ.ά.

Προκειμένου οι φορείς να προχωρήσουν στη σύναψη σύμβασης μίσθωσης έργου, θα πρέπει σε κάθε περίπτωση να έχουν λάβει τη θετική βεβαίωση του ΑΣΕΠ ότι το προσωπικό δεν θα καλύπτει πάγιες και διαρκείς ανάγκες.

Σημειώνεται ότι δεν επιτρέπεται η σύναψη συμβάσεων μίσθωσης έργου:

α) για την κάλυψη διοικητικών αναγκών ή γραμματειακής εξυπηρέτησης του φορέα, π.χ. για ανάγκες που εξυπηρετούνται από κλάδους/ ειδικότητες Διοικητικού, Διοικητικού Γραμματέων κ.λπ. ανεξαρτήτως κατηγορίας εκπαίδευσης.

β) εφόσον από τις διατάξεις του οργανισμού των υπηρεσιών και ΝΠΔΔ ή κανονισμού ή οργανισμού εσωτερικής υπηρεσίας των ΟΤΑ πρώτου βαθμού προβλέπονται οργανικές θέσεις ειδικότητας αντίστοιχης με αυτές για τις οποίες προτείνεται η κατάρτιση σύμβασης μίσθωσης έργου με φυσικά πρόσωπα.

Για την κατάρτιση των συμβάσεων έργου θα τηρηθεί η διαδικασία που ακολουθείται για τις προσλήψεις με το άρθρο 21 του Ν. 2190/1994 με πλήρη έλεγχο του ΑΣΕΠ (έλεγχος ανακοίνωσης πινάκων κατάταξης και ενστάσεων).

madata

Δεν υπάρχουν σχόλια: