Κυριακή 3 Ιανουαρίου 2010

Πέτρα Νέμκοβα


 

1. Γεννήθηκε στη Καρβίνα της πρώην Τσεχοσλοβακίας, στις 24 Ιουνίου 1979.

2. Η καταγωγή της μόνο το μέλλον της δεν προδιέγραφε. Η Καρβίνα είναι ακόμη και σήμερα μια φτωχή εργατούπολη, ο πατέρας ήταν εργάτης στα ανθρακωρυχεία και η μητέρα της δασκάλα.

3. Οι διαστάσεις της όμως δεν έμειναν απαρατήρητες και εγγυήθηκαν για τη μελλοντική της πορεία. Ύψος: 1 και 79 και αναλογίες 85-61-89.

4. Έδειξε από μικρή ενδιαφέρον για το χώρο .....



της μόδας, σχεδιάζοντας φορέματα, παρά το γεγονός ότι στην Τσεχία υπήρχαν ελάχιστες δυτικές επιδράσεις.

5. Ήταν πάντα πολύ ντροπαλή για να δοκιμάσει το μόντελινγκ. Με την παρότρυνση, όμως, του καλύτερου της φίλου συμμετείχε σε διαγωνισμό ταλέντων ενός πρακτορείου μοντέλων.

6. Η πρώτη της φωτογράφηση έγινε από ένα Τσέχο που έφτιαχνε φωτογραφίες για διαβατήρια. Όπως δήλωσε η ίδια αυτό ήταν το επίπεδο του μόντελινγκ στην Τσεχία τότε.

7. Πήρε στα σοβαρά το μόντελινγκ και ενώ ήταν μαθήτρια ακόμα, άρχισε να πηγαίνει σε φωτογραφίσεις τα απογεύματα μετά το σχολείο. Γι’ αυτό αναγκαζόταν να ταξιδεύει 8ώρες συνολικά με το τρένο.

8. Η πρώτη της μεγάλη φωτογράφηση ήταν με τον Κριστόφ Μιμόν στο Παρίσι.

9. Πολύ σύντομα… ακολούθησαν φωτογραφήσεις για τη Max Factor, τη Lancaster, τη La Perla και πασαρέλα για το Valentino και τον Armani.

10. Το εξώφυλλο του 2003 στο Sports Illustrated… την έκανε γνωστή σε όλο τον κόσμο. Αν και είχε συμμετάσχει και σε φωτογραφήσεις του περιοδικού, αυτό ήταν που άλλαξε την καριέρα της.

11. Έγινε αμέσως μέλος του ανεπίσημου club των "Chech Chicks", δηλαδή των, έξι πλέον, σουπερμόντελ από την Τσεχία που κάνουν θραύση στις πασαρέλες: Πολίνα Πορίτσκοβα, Ντανιέλα Πέστοβα, Εύα Χερτζίκοβα, Βερόνικα Βαρέκοβα και φυσικά Αντριάνα Σκλεναρίκοβα.

12. Παραδέχεται ότι η κορυφαία "Chech Chick" παραμένει η Πολίνα Πορίτσκοβα που ήταν η πρώτη και έκανε την πρόσβαση στο χώρο του μόντελινγκ πιο εύκολη για τις υπόλοιπες.


men24

Δεν υπάρχουν σχόλια: