Πέμπτη 21 Ιανουαρίου 2010

Οι αγρότες παραμένουν πεισματικά στα μπλόκα


Πάνω από 25 είναι τα μπλόκα των αγροτών σε ολόκληρη τη χώρα, ενώ η κυβέρνηση εξακολουθεί να προσφέρει πλούσιο... διάλογο στο Ζάππειο. Άτυπη διορία έχει δοθεί μέχρι και την Παρασκευή, την στιγμή που οι πιέσεις εκ των έσω και εκ των έξω αυξάνονται.
Οι αγρότες δεν φαίνονται διατεθειμένοι να εγκαταλείψουν τις θέσεις τους και ενισχύουν περισσότερο τα μπλόκα, αρνούμενοι κατηγορηματικά να προσέλθουν στον διάλογο - χοροσπερίδα του Ζαππείου, όπως τον αποκαλούν.
Πλέον, ρωτώντας πας... Θεσσαλονίκη - Αθήνα, αφού απαιτούνται τουλάχιστον 10 ώρες ταξιδιού, διπλάσια χρήματα για καύσιμα και ικανότητες Σουμάχερ για να οδηγήσεις στο απαράδεκτο οδικό δίκτυο των παρακαμπτηρίων.
Για θεσμικά αιτήματα για τα οποία δεν υπάρχει λόγος κινητοποιήσεων μίλησε ο πρωθυπουργός στο άτυπο Υπουργικό Συμβούλιο της Τετάρτης, στηρίζοντας πλήρως τους χειρισμούς της υπουργού. Από την πλευρά της, η Κατερίνα Μπατζελή δήλωσε πως υπάρχει κατανόηση για τα προβλήματα, όχι όμως για τον τρόπο με τον οποίο οι αγρότες επιθυμούν να τα λύσουν.
Πάντως, η κυβέρνηση έχει δώσει άτυπη διορία μέχρι και αύριο, Παρασκευή, οπότε και ο Γιώργος Παπανδρέου θα ....


απαντήσει στη Βουλή στις σχετικές επίκαιρες ερωτήσεις που έχουν καταθέσει ΚΚΕ, ΛΑΟΣ και ΣΥΡΙΖΑ. Ο κ. Παπανδρέου αναμένεται να επισημάνει την δύσκολη οικονομική συγκυρία και να υποστηρίξει πως αυτή η εικόνα είναι επιζήμια για την χώρα, καλώντας εκ νέου στον διάλογο της 25ης και 26ης Ιανουαρίου.
Στο μεταξύ, να ζητήσει αποζημίωση 3 εκατομμυρίων ευρώ για κάθε ημέρα κλειστών δρόμων δήλωσε πως ετοιμάζεται η Βουλγαρία.
Πάντως, οι αγρότες βρήκαν και έναν ανέλπιστο σύμμαχο: σε ερώτηση του ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκου Χουντή, στο Ευρωκοινοβούλιο, ο Χοακίν Αλμούνια δικαίωσε τα αιτήματά τους και τόνισε πως αμείβονται ελάχιστα την στιγμή που οι καταναλωτές πληρώνουν πανάκριβα τα προϊόντα τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια: