Τρίτη 1 Δεκεμβρίου 2009

Το "Twitter" κορυφαία λέξη της χρονιάς

Η λέξη Τwitter είναι η κορυφαία λέξη για το 2009, σύμφωνα με ανακοίνωση του Global Language Monitor, που ολοκλήρωσε την ετήσια έρευνά του γύρω από την χρήση της αγγλικής γλώσσας. Τα αποτελέσματα βγήκαν βάσει ειδικού αλγορίθμου ο οποίος εντοπίζει τη συχνότητα με την οποία γίνεται αναζήτηση των πλέον δημοφιλών λέξεων και φράσεων στο internet, ανάλογα με τις ανάγκες του κάθε χρήστη.

Ακολουθούν οι λέξεις Obama, H1N1, Stimulus και Vampire. Η κατάληξη (ή κατά πολλούς κατηγοριοποίηση) 2.0 βρίσκεται στην έκτη θέση, ενώ τη δεκάδα συμπληρώνουν το Deficit, ο ανιχνευτής του πειράματος του Cern Hadron και οι λέξεις Healthcare και Transparency.
«Το Twitter αντιπροσωπεύει μία νέα μορφή κοινωνικής διαδραστικότητας, όπου ολόκληρη η επικοινωνία διεξάγεται μόλις με 140 χαρακτήρες», δήλωσε ο Paul JJ Payack, πρόεδρος του Global Language Monitor. Σημειώνεται ότι όλες ανεξαιρέτως οι κορυφαίες λέξεις της χρονιάς .....


βρίσκονται στο αγγλόφωνο λεξιλόγιο, το οποίο πλέον χρησιμοποιείται από τουλάχιστον 1.5 δισεκατομμύριο ανθρώπους.
Σε ό,τι αφορά τις τοπ φράσεις του 2009, αυτές είναι: King of Pop, Obama-mania, Climate Change, Swine Flu, Too Large to Fail, Cloud Computing, Public Option, Jai Ho!, Μayan Calendar και God Particle.
Ενώ τα Top ονόματα της χρονιάς είναι: Barack Obama, Michael Jackson, Mobama (Mrs. Obama), Large Hadron Collider, Neda Agha Sultan, Nancy Pelosi, M. Ahmadinejad, Hamid Karzai, Rahm Emmanuel και Sonia Sotomayor.

totefteri

Δεν υπάρχουν σχόλια: