Να είμαστε σοβαροί και όχι σοβαροφανείς: Διαβάζω διάφορες κριτικές και βαθυστόχαστες αναλύσεις σε έντυπα και στο διαδίκτυο από «κουλτουριάρηδες» που προφανώς γεννήθηκαν μεγάλοι. Την πήδηξαν την παιδική ηλικία.
Προφανώς, είναι ένα εύπεπτο τραγουδάκι που δεν «περνά» οικολογικά ή "πατριωτικά μηνύματα", όπως άλλοι «έντεχνοι» ογκόλιθοι. Η μήπως δεν είναι έτσι; Αν ακούσετε και δείτε τις παραλλαγές του gummy bear από μικρά και λίγο μεγαλύτερα παιδιά, δεν μπορεί παρά να θαυμάσετε την ευρηματικότητα τους, τον καυστικό ύφος τους, δεν μπορεί παρά να αναγνωρίσετε ότι τα παιδιά αυτά προβληματίζονται, αλλά όχι με «προβληματικό» τρόπο, όπως κάνουν κάποιοι «διανοούμενοι» που όταν γεννήθηκαν έλυσαν τον κύβο του Ρούμπικ, χόρεψαν μόνο με ....
τη Λίμνη των Κύκνων και όταν κοιτάζονται στον καθρέφτη βλέπουν τον Μέγα Αλέξανδρο και όχι τον Καραγκιόζη.
Ξεθύμανα, διότι και εμείς χορέψαμε με τα «παπάκια», το «μακαρένα» και το «λαμπάντα». Τραγούδια που έγραψαν και αυτά «ιστορία» και τα οποία σας θυμίζουμε στη συνέχεια.
Ποιος είνα ο gummy bear
Τι είναι ο gummy bear; Ένα πράσινο λαστιχένιο αρκουδάκι, θα πείτε. Και όχι μόνο: Είναι και gummy worm, frog, snake, shark, penguin, hippo, lobster. Διότι ο gummy ή μάλλον το gummi στα γερμανικά είναι ένα γλύκισμα, ένα ζελαδάκι που παρασκεύασε στη Βόννη ο κύριος Hans Riegel, το 1922, ο οποίος ίδρυσε και το εργαστήριο-βιομηχανία ζαχαροπλαστικής ,με την επωνυμία Haribo. Η επιτυχία του Gummi Bear, ως γλυκίσματος ήταν τεράστια, και όπως επιβάλλει ο νόμος της αγοράς ακολούθησαν Gummi καρχαρίες, βατράχια, ιπποπόταμοι, χταπόδια ακόμη και φίδια και σκουλήκια! Και σε πολλές γεύσεις: βατόμουρο, φράουλα, λεμόνι.
To hit με εκατομμύρια πωλήσεις
Μπορεί στην Ελλάδα, το τραγούδι του gummy bear να έγινε τώρα το απόλυτο hit με περισσότερες από 500.000 πωλήσεις μέσα σε λιγότερο από ένα μήνα, η ιστορία του όμως ξεκινά εδώ και χρόνια. Στα τέλη του 2006, κατά άλλους τον Οκτώβριο του 2007, ένας Ουγγρο-Γερμανός μουσικός, ονόματι Christian Schneider, συνέθεσε αυτό το τραγούδι για μικρά αλλά και … μεγάλα παιδιά.
Ο συνθέτης έχει κάνει παραγωγή και έχει γράψει μουσική για τον Rufus Thomas, την Gloria Gaynor, τους SASH,τους Βlackblood, τον ΟΖΟ και για την ταινία «Felix the cat». Ο ίδιος δηλώνει ότι πριν από την ηχογράφηση, το τραγούδησε σε παιδιά, εφήβους και ενήλικες και προφανώς κατάλαβε ότι ο Γκάμι ήταν πολύ… γιάμι.
Το τραγούδι μπήκε στο τοπ 10 στη Γαλλία, έφτασε στο νούμερο 2 στην Αυστραλία ,στο 2 στη Σουηδία ,1 σε «κατέβασμα» στην Ουγγαρία και στη Ρωσία και 1 στα χορευτικά charts του i-tunes στις Ηνωμένες Πολιτείες. Εκτιμάται ότι πάνω από 150 εκατομμύρια άνθρωποι σε όλο τον κόσμο έχουν «γνωρίσει» τον gummy bear, κυρίως μέσω του διαδικτύου. Στην αρχή ήταν ένα κλιπ 30 δευτερολέπτων με «αυθεντική γλώσσα» τα Ουγγαρέζικα! Στη συνέχεια κυκλοφόρησε σε άλλες επτά γλώσσες, έγινε παγκόσμιο φαινόμενο και σήμερα ο gummy bear πρέπει να μιλάει και… σουαχίλι! Το αυθεντικό ringtone ήταν νούμερο 1 στα σχετικά charts για οκτώ μήνες.
nooz.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου