Πέμπτη 10 Δεκεμβρίου 2009

Διεθνής περίγελος η Ελλάδα

Tα διαχρονικά εγκληματικά λάθη στη διαχείριση της Ελληνικής οικονομίας, απ' όλες τις κυβερνήσεις, καθώς επίσης και οι παλινωδίες της τωρινής κυβέρνησης, έχουν μετατρέψει την Ελλάδα σε διεθνή περίγελο της Ευρώπης.
Ενδεικτικά είναι τα άρθρα των ξένων εφημερίδων αλλά και η αντιμετώπιση του Γιώργου Παπανδρέου στη σύνοδο κορυφής της ΕΕ.
Η οικονομική κατάσταση της Ελλάδας προκαλεί τα δεικτικά σχόλια των ξένων ηγετών και οδηγεί με βεβαιότητα στην ασφυκτική πίεση για λήψη πολύ σκληρών μέτρων.
Οι "κουτόφραγκοι" έχουν αποφασίσει ότι δεν είναι διατεθειμένοι να πληρώνουν πλέον τα "εγκλήματα" και την ανικανότητα των Ελληνικών κυβερνήσεων.

Το ζητούμενο είναι τα μέτρα που θα αναγκαστεί να πάρει ο πρωθυπουργός να κινούνται στην κατεύθυνση του ότι το κόστος οφείλουν να πληρώσουν πρωτίστως οι έχοντες και όσοι μέχρι σήμερα απολάμβαναν φορολογικής ασυλίας.

Δυστυχώς όμως κανείς δε μπορεί να πειστεί ότι κάτι τέτοιο θα γίνει στην πράξη. Κανείς δε μπορεί να πιστέψει ότι μια κυβέρνηση που προεκλογικά δια στόματος πρωθυπουργού......


ισχυρίζονταν "ότι λεφτά υπάρχουν" θα αναγκάσει να πληρώσουν όχι οι συνήθης ύποπτοι (μισθωτοί και συνταξιούχοι) αλλά οι έχοντες και κατέχοντες.

Φυσικό είναι να μην το πιστεύει κανείς.
Οι κουμπάροι που τώρα είναι πράσινοι και τα δικά μας πράσινα παιδιά δε δείχνουν να έχει αλλάξει κάτι στην αρρωστημένη νοοτροπία και πρακτική των Ελληνικών κυβερνήσεων.

politikiprotasi

Δεν υπάρχουν σχόλια: