Τετάρτη 2 Δεκεμβρίου 2009

Η συμβολή των...καγκουρό στην πρόληψη του καρκίνου του δέρματος

Αυστραλοί και Αυστριακοί επιστήμονες υποστηρίζουν ότι τα καγκουρό ενδέχεται να αποτελούν το «κλειδί» για την ανάπτυξη ενός νέου τύπου αντηλιακής κρέμας που θα προλαμβάνει τον καρκίνο του δέρματος.
Σύμφωνα με τους ερευνητές, ένα ασυνήθιστο ένζυμο που επιδιορθώνει τις βλάβες του DNA στα συμπαθή μαρσιποφόρα θα μπορούσε να χρησιμεύσει ως μοντέλο για την αποτροπή της βλάβης του ανθρώπινου δέρματος.
«Καθώς άλλες ερευνητικές ομάδες έχουν ήδη προτείνει τη χρήση μιας κρέμας ημέρας που θα περιέχει το ένζυμο αυτό επιδιόρθωσης του DNA και η οποία θα εφαρμόζεται στην επιδερμίδα μετά την έκθεση στην ηλιακή ακτινοβολία, αποφασίσαμε να διερευνήσουμε κατά πόσο η χρήση μιας τέτοιας κρέμας θα ήταν εφικτή εξετάζοντας τις χημικές διεργασίες που περιλαμβάνει το σύστημα επιδιόρθωσης του DNA», δηλώνει η Linda Feketeova, μία από τους ερευνητές της μελέτης.
Οι ερευνητές, που σήμερα μελετούν κατά πόσο η ....



οφειλόμενη στην ηλιακή ακτινοβολία βλάβη του ανθρώπινου DNA μπορεί να διορθωθεί με χρήση του μοντέλου του καγκουρό, ανέφεραν ότι έμειναν έκπληκτοι διαπιστώνοντας ότι η διαδικασία επιδιόρθωσης του DNA οδήγησε στην παραγωγή ενός αριθμού χημικών υποπροϊόντων, που δεν είχαν παρατηρηθεί ποτέ στο παρελθόν.
Τώρα, στόχος των επιστημόνων είναι να μελετήσουν τα υποπροϊόντα αυτά ώστε να κατανοήσουν εάν το ένζυμο επιδιόρθωσης του DNA θα μπορούσε να ενσωματωθεί σε μια ασφαλή και αποτελεσματική μέθοδο πρόληψης του καρκίνου του δέρματος.
healthview.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: