Κυριακή 15 Νοεμβρίου 2009

Γιατί δεν ανησυχούν όσο θα περιμέναμε;

από tolimeri  

Όποιος περιδιαβαίνει τους διαδρόμους της Βουλής, σε ώρα συνεδρίασης και κυρίως το καπνιστήριο που μαζεύονται όλοι, βουλευτές, δημοσιογράφοι παράγοντες και λοιποί γνώριμοι, δημιουργούν την εικόνα του πολιτικού παράδοξου.
Οι περί τον πρωθυπουργό «σωματοφύλακες», όπως αποκαλούνται από τους συντρόφους τους, δηλαδή το κλειστό επιτελείο του Γ. Παπανδρέου, άλλα διαχέουν στον Τύπο και τα ΜΜΕ όταν μιλούν για την μεγάλη αγωνία τους για την κατάρρευση της ελληνικής οικονομίας και άλλα δείχνει το στυλ, η ομιλητικότητα – ακόμα και για προσωπικά «γούστα» αποδημησάντων συντρόφων – και η έκφραση τους που σίγουρα δεν συνθέτουν την εικόνα του τεθλιμμένου συγγενή έξω από μία μονάδα εντατικής θεραπείας.
Ταυτόχρονα η αξιωματική αντιπολίτευση, δηλαδή η εναλλακτική μορφή μιας κυβέρνησης, απέχει από τα πολιτικά πράγματα, τόσο εμφανώς που αναρωτιέται κανείς, αν αρκεί η εκλογική μάχη για την ανάδειξη νέου αρχηγού για να δικαιολογήσει την εκκωφαντική … σιωπή της, αν πράγματι η χώρα βρίσκεται στα πρόθυρα κατάρρευσης.
Χαρακτηριστική ήταν η εικόνα των άδειων εδράνων της Ν. Δ. στην «ώρα του Πρωθυπουργού», όπου παρίσταντο μόνο οι κ. Καλαφάτης και Λυκουρέντζος (που είχαν λόγο να βρίσκονται, αφού θα συζητιόταν ερώτησή τους προς την κυβέρνηση), ο κ. Καντερές και ο κ. Σιούφας.
Είναι εικόνα κυβέρνησης και αντιπολίτευσης σε ώρα κρίσιμης επέμβασης για να σωθεί....


ό,τι είναι δυνατόν;
Μια ματιά σε νοσοκομείο σε ώρες εφημερίας, άλλα δείχνει.
Γιατί άραγε;
Να ένα κουίζ για σοβαρούς πολίτες-λύτες για το Σαββατοκύριακο και όχι μόνο.
info-guardian.eu

Δεν υπάρχουν σχόλια: