Τρίτη 24 Νοεμβρίου 2009

Αιχμές Πάγκαλου για την οικονομική πολιτική

Αιχμές κατά του υπουργού Οικονομικών κ. Γ. Παπακωνσταντίνου εκτόξευσε χθες ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης κ. Θ. Πάγκαλος με αφορμή τις αλλεπάλληλες αναθεωρήσεις του μέτρου για το πάγωμα μισθών και συντάξεων. Μιλώντας σε πρωινή εκπομπή του Μega ο κ. Πάγκαλος είπε μεταξύ των άλλων ότι «δεν είναι προνομιούχος όποιος παίρνει 2.000 ευρώ» και τόνισε ότι «το επιτελείο του υπουργείου Οικονομικών έπρεπε να έχει μελετήσει καλύτερα τα μισθολογικά θέματα». Πήρε επίσης το μέρος του Γραμματέα της ΚΟ κ. Χρ. Παπουτσή, ο οποίος παρενέβη δημοσίως και προκάλεσε την πρώτη αλλαγή πλεύσης. «Είναι φυσιολογικό η ΚΟνα γκρινιάζει, ακόμη και να αμφισβητεί την κυβερνητική πολιτική» τόνισε ο κ. Πάγκαλος, συμπληρώνοντας ότι αυτό δεν θα πρέπει να συμβαίνει συστηματικά και σε βασικά θέματα, αλλά εξηγώντας ότι «η ΚΟείναι η πρώτη που δέχεται την πίεση από τους πολίτες».

Η χθεσινή παρέμβαση του κ. Πάγκαλου ήταν ουσιαστικά η πρώτη εφ΄ όλης της ύλης και σημειώνεται εν αναμονή της σύγκλησης, το προσεχές διάστημα, της Επιτροπής Κοινωνικής και Οικονομικής Πολιτικής, της οποίας ουσιαστικά προΐσταται. Με τις πρωτοβουλίες του αυτές ο κ. Πάγκαλος εκτιμάται ότι θα θελήσει να ......



ενισχύσει την παρεμβατικότητά του στο κυβερνητικό έργο και να διαδραματίσει ενεργό ρόλο στη διαμόρφωση ατζέντας. Χθες πάντως τόνισε: «Δεν είναι δουλειά μου να ελέγχω τους υπουργούς. Συντονίζω και αναλαμβάνω συγκεκριμένες δράσεις που μου αναθέτει ο Πρωθυπουργός» .

tovima.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: