Παρασκευή 23 Οκτωβρίου 2009

Opengov: Κομματικοποίση …και με τη βούλα (του Αθανασάκη)!



Ανακοινώθηκε η σύνθεση της επιτροπής που έχει αναλάβει την αξιολόγηση των 28.000 αιτήσεων που έχουν υποβληθεί μέσω του opengov. Αποτελείται από τους κ. Παμπούκη, Ραγκούση και Αθανασάκη. Οι δύο πρώτοι είναι υπουργοί της κυβέρνησης του Γ. Παπανδρέου, ενώ ο δεύτερος Γραμματέας του Εθνικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ.


Έίναι προφανές ότι στην ακολουθούμενη διαδικασία δεν υπάρχει ίχνος αξιοκρατίας, δεδομένου ότι τις επιλογές κάνουν κορυφαία στελέχη του ΠΑΣΟΚ, και όχι π.χ. μια ανεξάρτητη επιτροπή, βασιζόμενη σε αντικειμενικά στοιχεία. Ήδη, έχουν καταλήξει στους 900 επικρατέστερους, έχοντας προλάβει να αποκλείσουν τους υπόλοιπους 27.100 σε μια μόλις εβδομάδα.

Το πιο σοβαρό ολίσθημα όμως είναι η επιλογή του κ. Αθανασάκη ως μέλους της επιτροπής αξιολόγησης. Τι δουλειά έχει ο Γραμματέας του κόμματος σε μια τέτοια θέση; Τι σχέση έχει το κόμμα με το κράτος; Βλέπουμε λοιπόν ότι ακολουθείται η γνώριμη πρακτική από την 20ετή διακυβέρνηση της “κομματικοποίσης” του κράτους. Αυτή τη φορά, δεν κρατούν ούτε τα προσχήματα!

Και βέβαια, κανείς δε μιλά. Τα ΜΜΕ έχουν τους λόγους τους να κάνουν την πάπια, ενώ η ΝΔ φαίνεται ότι έχει να ασχοληθεί με πιο σοβαρά θέματα αυτή την περίοδο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: