Η μελέτη, με υπεύθυνο τον δρα Αλαν Ντάνγκουρ, έγινε -για λογαριασμό της βρετανικής κρατικής Υπηρεσίας Διατροφικών Προτύπων- από την Σχολή Υγιεινής και Τροπικής Ιατρικής του Λονδίνου και δημοσιεύτηκε στο ιατρικό αμερικανικό περιοδικό για θέματα διατροφής American Journal of Clinical Nutrition.
Η έρευνα επισημαίνει ότι, αν και οι καταναλωτές, πιστεύοντας πως θα ωφεληθούν από άποψη υγείας, πληρώνουν αρκετά υψηλότερες τιμές για να αγοράσουν βιολογικά/οργανικά προϊόντα, τα τελευταία δεν έχουν ουσιαστική διαφορά από τα κανονικά, συμπεριλαμβανομένων στοιχείων, όπως η βιταμίνη C, ο σίδηρος και το ασβέστιο.
Ανάλογο είναι το συμπέρασμα όσον αφορά το κρέας, τα γαλακτοκομικά προϊόντα και τα αυγά που παράγονται με βιολογικό/οργανικό τρόπο.
Οι ερευνητές ανέλυσαν τις επιστημονικές εργασίες που έχουν γίνει μέχρι τώρα για τα βιολογικά προϊόντα κατά τα τελευταία 50 χρόνια και.....
Περισσότερα εδώ>>>>
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου