Δευτέρα 11 Ιανουαρίου 2016

Τέλος Εποχής

Ο λαός της ΝΔ επεφύλαξε την πιο απαξιωτική απάντηση στις παρασκηνιακές ίντριγκες

Από την Ιόλη Πιερίδη

Τέλος εποχής. Και τι τέλος! Ο λαός .........


της ΝΔ επεφύλαξε την πιο απαξιωτική απάντηση στις παρασκηνιακές ίντριγκες ενός πολιτικού ο οποίος θέλησε αφότου είχε απομακρυνθεί από μια πρωθυπουργία βουτηγμένη στα σκάνδαλα να οικοδομήσει το προφίλ του εθνικού ηγέτη-ανεχόμενος ακόμη και το φαιδρό best seller της δήθεν απόπειρας δολοφονίας του.

Ο Καραμανλής το βράδι της Κυριακής δέχθηκε το κρύο πιάτο της εκδίκησης που του σέρβιρε ο Απόστολος Τζιτζικώστας. Ο Μειμαράκης ηττήθηκε γιατί οι πολίτες αναζητούν απεγνωσμένα έναν τρόπο να διορθώσουν το ολέθριο λάθος της εκλογής του ΣΥΡΙΖΑ στην διακυβέρνηση της χώρας. Ο Καραμανλής έγινε μισητό πρόσωπο για ευρύτερα κοινωνικά στρώματα εξαιτίας της στήριξης που παρείχε στον Τσίπρα.

Τους τελευταίους μήνες ήτο πλέον διάχυτη η αίσθηση ότι η διακυβέρνηση της χώρας είχε περάσει στα χέρια του διδύμου Καραμανλή-Παυλόπουλου με αποτέλεσμα ακόμη και οι πλέον ανόητοι εκ των συριζαίων ψηφοφόρων να φέρουν στην μνήμη τους τα σκάνδαλα και τον σκοτεινό κόσμο της 8ετίας Καραμανλή. Μια 8ετιας με ακριβό τίμημα για τη χώρα.

Με τρόμο οι πιο σοβαροί δημοσιογράφοι της Αριστεράς διαπίστωναν ότι η διακυβέρνηση της χώρας είχε περάσει στα χέρια του καραμανλικού στρατοπέδου το οποίο συγκυβερνούσε παρέα με τον πρόεδρο της Δημοκρατίας και παραδίπλα προσέφερε τις υπηρεσίες του το πιο βρώμικο κομμάτι του μηντιακού υποκόσμου.

Ακόμη και τις τηλεοπτικές άδειες ήταν έτοιμοι να μοιράσουν στους εκλεκτούς τους οι κ.κ Καραμανλής και Παυλόπουλος μέσα από την επιλογή των μελών του ΕΣΡ.

Η απάντηση του Νίκου Παππά στον Ανδρέα Λοβέρδο ο οποίος αναφέρθηκε στη Βουλή για το σύμφωνο πολιτικής συμβίωσης Καραμανλή-Τσίπρα δεν έπεισε κανέναν.

Την ίδια στιγμή στο χώρο της Δικαιοσύνης είχε χαθεί η μπάλα καθώς οι εισαγγελείς αντιδρούσαν στην επιχείρηση της κυβέρνησης να επιβάλλει την δική της παράγκα η οποία στοχοποιούσε συγκεκριμένα πρόσωπα της διακυβέρνησης Σαμαρά, ακόμη και με κατασκευασμένο κατηγορητήριο, ενώ κατάπινε την δοκό των μεγαλοβαρόνων πάσης φύσεως που κυκλοφορούν ελεύθεροι επειδή προφανώς τα έχουν βρει με μια κυβέρνηση η οποία πασχίζει να τα βρει με όλους τους (πάσης φύσεως) νταβατζήδες.

Το σκοτεινό παρακράτος της μεταπολίτευσης καθώς και οι νεοφερμένοι μαφιόζοι είχαν ποντάρει τα λεφτά τους στην διαρχία Τσίπρα-Μειμαράκη υπό τους Καραμανλή και Παυλόπουλο.

Εχασαν την πρώτη μάχη και έτσι μια μικρή αχτίδα φωτός επέστρεψε. Η ελπίδα ότι αυτό το κράτος θα μπορέσει σε κάποια χρόνια από σήμερα να ξεφύγει από τον έλεγχο της διαπλοκής.

Το πιο ενδιαφέρον πάντως ήταν ότι κάποιοι από τους ιντριγκαδόρους του παρασκηνίου αναγκάστηκαν να εκτεθούν επικίνδυνα. Οπως ο κος Καραμανλής για παράδειγμα που με άκομψο σχεδόν μοχθηρό τρόπο τσαλάκωσε τον Τζιτζικώστα και στήριξε τον Μειμαράκη.

(Στο τέλος της μέρας τσαλακώθηκε ανεπιστρεπτί και ο ίδιος.)


Εναν Μειμαράκη τον οποίο ο Χατζηνικολάου θεωρούσε βέβαιο νικητή και φρόντισε να τον καλέσει στον Ενικό σήμερα το βράδι.

Ο αυτοφωράκιας Μειμαράκης εκτός από πελατάκι του Τσίρπα έγινε χθες και πελατάκι του Κυριάκου.

Ο Μειμαράκης με το ασήμαντο πολιτικό εκτόπισμα πίστεψε ότι έγινε κάτι σπουδαίο όταν τον επιστράτευσαν να αντικαταστήσει τον Σαμαρά. Και μετά άρχισε να τρώει την μία πολιτική ήττα μετά την άλλη.

Καθώς έβλεπε την ήττα να πλησιάζει πάσχιζε να επιβιώσει με καθημερινές αναφορές στο όνομα του Καραμανλή.

–Χαίρομαι που με στηρίζει ο Καραμανλής…,

έλεγε κάθε τόσο ο ταλαίπωρος Μειμαράκης.

Και μετά ακολούθησε ο γδούπος της πανωλεθρίας. Στην περίπτωσή του η πτώση ευτυχώς ήταν πολιτική-δεν χρειάστηκε να είναι και φυσική όπως εκείνη του Ζαχόπουλου.

Από δω και στο εξής οι όροι του παιγνιδιού αλλάζουν.

Το γεγονός ότι ο Κυριάκος θα είναι ο επόμενος πρωθυπουργός, όποτε κι αν γίνουν εκλογές, θα προκαλέσει μια αντεπίθεση άνευ προηγουμένου και θα βγουν πολλά στην επιφάνεια. Σχεδόν ανατριχιαστικά…
kourdistoportocali

Δεν υπάρχουν σχόλια: