Τρίτη 5 Μαΐου 2015

Άννυ: Τι αποκαλύπτει ο ψυχίατρος που εξέτασε τη μάνα

Είναι από τις στιγμές που ακόμη και η τόσο πλούσια ελληνική γλώσσα γίνεται φτωχή! Που να βρεις λέξεις να περιγράψεις αυτό το έγκλημα; Ποιες λέξεις μπορούν να αποτυπώσουν την αηδία, την οργή, τα δάκρυα ..........


που τρέχουν στα μάγουλά σου όταν καλείσαι να γράψεις για έναν άνθρωπο που ο Θεός τον έκανε πατέρα και εκείνος... δολοφόνησε αδίστακτα... τεμάχισε κυνικά... έβρασε με ψυχραιμία τα μέλη του παιδιού του και εξαφάνισε δίχως την παραμικρή ενοχή κάθε ίχνος της σορού; Αλήθεια, ποιες λέξεις μπορούν να περιγράψουν;

"Αν η μητέρα παίζει θέατρο εγώ πρώτος θα την καταγγείλω" λέει ο ψυχίατρος που την εξέτασε

Όπως δήλωσε στο Newsit o ψυχίατρος Δημήτρης Σούρας που εξέτασε την μητέρα της Άννυ "η μητέρα φαινόταν συγκλονισμένη. Θα ήθελα να κρίνουμε την μητέρα, όχι από την προηγούμενή της ζωή, γιατί ο πρώτος το λίθο βαλέτω, όλοι μας στη ζωή μας έχουμε κάνει φοβερά λάθη, άρα δεν κρίνουμε τη γυναίκα. Κρίνουμε την μητέρα και το έγκλημα που έγινε στο παιδί της. Αυτή τη γυναίκα εγώ την είδα συγκλονισμένη.

Αν παρ΄όλα αυτά, κατορθώνει να παίξει τόσο θέατρο και συγκαλύπτει το έγκλημα (το να συγκαλύπτει τον άντρα της είναι άλλο, δεν έχει κανένα πρόβλημα, το κάνουν όλες οι γυναίκες του κόσμου), αλλά αν συγκαλύπτει το έγκλημα, τότε πρώτος εγώ θα την καταγγείλω και θα αποχωρήσω.

Πάντως, αυτή τη γυναίκα που είδα εγώ, την είδα αποπροσανατολισμένη, αποδιοργανωμένη, μέσα σε ένα βουβό κλάμα, ούτε ήξερε τι έλεγε, ούτε ήξερε τι απαντούσε. Τόσο πολύ που χρειάστηκε να φωνάξω επανειλημμένως για να την επαναφέρω στην "τάξη". Είδα λοιπόν μια γυναίκα συγκλονισμένη που έπαιζε με τα χέρια της, σα να παίζει με το παιδί της.

Η εικόνα που δείχνει τώρα η μάνα, είναι εικόνα ενός ανθρώπου που δεν ήξερε. Παρ΄όλα αυτά, θα δούμε πως θα πάει η υποθεση".

Το προφίλ του δολοφόνου πατέρα δεν εμπιμπτει σε καμία από τις 3 κατηγορίες δολοφόνων

Για τον πατέρα αν δεν τον εξετάσει καποιος δεν μπορεί να βγάλει συμπέρασμα γιατί αυτο το πράγμα δεν έχει ξαναγίνει. Είναι παγκόσμια πρωτιά. Πρέπει να τον εξετάσεις, να πάρεις ένα πλήρες ιστορικό, να μάθεις τη ζωή του και να βγάλεις αποτέλεσμα. Εγώ πάντως που εκλήθην να τον αναλάβω στην αρχή, δεν τον αναλαμβάνω και ούτε θέλω να τον γνωρίσω.

Τέτοιο γεγονός δεν έχει ξαναγίνει. Δεν ξέρω να σας απαντήσω για το προφίλ του. Δεν είναι ο κανονικός δολοφόνος ή ο δολοφόνος serial killer, ο δολοφόνος ο ψυχοπαθητικός. Είναι μια ιδιάζουσα περίπτωση που και εμείς πιθανώς να βρεθούμε με ανοιχτά τα μάτια, τα στόματα και τα αυτιά.

Υπάρχουν 3 κατηγορίες ανθρώπων που μπορούν να δολοφονήσουν και αυτός δεν ταιριάζει σε καμία. Πρέπει κάποιος να αποφανθεί, αφού πάρει ένα πλήρες ιστορικό, διαβάσει και μελετήσει πολύ την περίπτωσή του.
madata

Δεν υπάρχουν σχόλια: