Παρασκευή 29 Αυγούστου 2014

Ισχυροί βοριάδες και πτώση της θερμοκρασίας

Ισχυρούς βοριάδες 6 με 7 μποφόρ στο Αιγαίο και πτώση της θερμοκρασίας προβλέπει για σήμερα η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία. Επίσης αναμένονται πρόσκαιρες βροχές στη Μακεδονία, τη Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά, την Εύβοια και τις Σποράδες.

Αναλυτικά:




Αίθριος ο καιρός σήμερα στην Αττική με εξαίρεση λίγες νεφώσεις το πρωί στα βόρεια. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί 4 με 6 και στα ανατολικά 7 μποφόρ και το θερμόμετρο θα δείξει από 23 έως 32 βαθμούς Κελσίου. Στα ανατολικά και βόρεια η μέγιστη θερμοκρασία θα είναι 2 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Στη Θεσσαλονίκη αναμένονται νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές ή πρόσκαιρους όμβρους. Οι άνεμοι θα είναι ανατολικοί νοτιοανατολικοί 2 με 4 μποφόρ. και η θερμοκρασια θα κυμανθεί από 20 έως 29 βαθμούς Κελσίου.

Στη δυτική και κεντρική Μακεδονία προβλέπονται τοπικές νεφώσεις με πρόσκαιρες βροχές η όμβρους και βελτίωση τη νύχτα. Στις υπόλοιπες περιοχές ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος. Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά βόρειοι 3 με 4 μποφόρ και στα ανατολικά βορειοανατολικοί 5 με 6 μποφόρ ενώ η θερμοκρασια θα κυμανθεί από 15 έως 31 βαθμούς Κελσίου.

Γενικά αίθριος αναμένεται ο καιρός στα νησιά του Ιόνιου, την Ηπειρο, τη δυτική Στερεά και τη δυτική Πελοπόννησο. Ωστόσο τις απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις κυρίως στα ορεινά οπού θα εκδηλωθούν πρόσκαιροι όμβροι. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί 3 με 4 και τοπικά στο Ιόνιο 5 μποφόρ ενώ το θερμόμετρο θα δείξει από 15 έως 33 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά, την Εύβοια και την ανατολική Πελοπόννησο αναμένονται τοπικές νεφώσεις στις βορειότερες περιοχές οπού θα σημειωθούν πρόσκαιρες βροχές ενώ βαθμιαία βελτίωση θα σημειωθεί από το απόγευμα. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοανατολικοί 4 με 5, στα ανατολικά και νότια 6 με 7 μποφόρ. Η θερμοκρασια θα κυμανθεί από 18 έως 33 βαθμούς Κελσίου ενώ στα βόρεια και στα ανατολικά παραθαλάσσια η μεγίστη θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Γενικά αίθριος θα είναι ο καιρός στις Κυκλάδες και την Κρήτη. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 5 με 6 τοπικά στις Κυκλάδες 7 μποφόρ και η θερμοκρασια θα κυμανθεί από 22 έως 28 και τοπικά στην Κρήτη έως 32 βαθμούς Κελσίου.

Αίθριος γενικά ο καιρός και στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα, όπου οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 και στα βόρεια πρόσκαιρα 7 μποφόρ και η θερμοκρασια θα κυμανθεί από 22 έως 33 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια η μεγίστη πάντως θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Για το Σάββατο ο καιρός αναμένεται γενικά αίθριος. Τοπικές νεφώσεις τις απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά με πρόσκαιρους όμβρους στην Ηπειρο, τη δυτική και κεντρική Μακεδονία και πιθανώς τη δυτική Στερεά κυρίως στα ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις στα δυτικά 3 με 4, στα ανατολικά 4 με 6 και στο Αιγαίο 7 και πιθανώς τοπικά 8 μποφόρ ενώ η θερμοκρασια δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

Δεν υπάρχουν σχόλια: